Vandaag zware dag, overdag geen tijd voor maill, vanavond alles weggewerkt, maar nog niet een tevreden gevoel. Even geen zin om een blogpost te schrijven. Nou ja, vooruit, we hebben in ieder geval wel een mooie nieuwe functionaliteit voor on line boekhouden verder uitgebouwd en dat is het eerste succes dat we onder mijn leiding van het nieuwe programma te vieren hebben gehad. We gaan de mensen daar op het "taartfestijn", dat men bij Internet Portaal al gewend is, trakteren!
donderdag 31 maart 2011
woensdag 30 maart 2011
Tommy Bahama
Tommy Bahama, echte kleding voor een zonnig klimaat |
zondag 27 maart 2011
De bakken voor de moestuin
Daan en Jeroen aan het schilderen |
De planken werden van diverse motieven voorzien. Zo hadden we egale oranje en blauwe planken, planken die in de breedte gesplitst waren en half half waren gekleurd, planken waar een om en om streepjes patroon op zat en planken waarop blauwe of oranje wolken te zien waren. Nu hebben we zes bakken die gedaan moesten worden, dus biuj elkaar 24 planken. Dat s voor jongetjes van 9 en 6 (maar ook van 41) moeilijk om de concentratie erbij te houden, dus na ongeveer 16 planken, stond Ans er alleen voor. Er was een gebroken raam voor nodig (Daan gooide even een luik iets te hard dicht, waardoor een raam vanaf de eerste etage bij ons achter op de veranda kletterde) om weer attentie te krijgen. Ik ging het glas opruimen en Daan en Jeroen maakte samen met Ans de planken af. Door het goede weer, was de boel snel droog. Morgen worden de stukken in elkaar geschroefd en met aarde gevuld en dan is het tijd om te gaan zaaien!
zaterdag 26 maart 2011
iPad 2
Dit waren de iPads in Haarlem..... |
Haarlem bleek overigens niet de enige plek te zijn waar dit het geval was. Vanochtend sprak ik Edward (de vader van een van de beste vriendinnen van Jeroen), die het er wel op had gewaagd en bij de Mediamarkt op Cruquius in de rij had gewacht. Hij had een man of 75 voor zich en om 16.00 uur werd er gezegd dat je nog een onbeperkt aantal iPads mocht kopen, om 16.30 werden dat er maximaal twee en om 17.00 uur mocht je er een kopen. Nu had hij er maar een nodig, dus dat scheelde, maar na een kwartier werd er al geroepen dat wie er voor een 64GB 3G variant in de rij stond, nu pech had en kon hij onverrichte zaken weer naar huis!
Overigens begint de gekte wel toe te slaan, op Marktplaats wordt de 16 GB wifi aangeboden voor minimaal 625 Euro, terwijl deze normaal 479 Euro kost. En ze staan er zelfs voor veel meer. Nou, dan wacht ik toch gewoon liever even een paar weekjes ipv de uitbuiters de premie te betalen. Tot die tijd houdt de originele iPad het nog wel vol :-)!
vrijdag 25 maart 2011
Hoeveel social media kun je hebben?
Nog meer Social Media, GetGlue voor entertainment check ins!! |
En Ditto! doet het zo |
Afgelopen weken heb ik toch weer twee apps op dit gebied gedownload. Via Apple watcher Gonny vd Zwaag kwam ik op Ditto!, een manier om oa via Twitter op een snellere en gestructureerde manier je vrienden te vertellen wat je aan het doen bent (slecht: je kan geen foto's toevoegen, terwijl je dat juist wel zou verwachten). En via Wouter Lahpor kwam ik op GetGlue, een soort Foursquare die niet aangeeft waar je bent, maar welke film je aan het kijken bent of welke muziek je aan het luisteren. Beide zijn wel leuk, maar of ze uiteindelijk voldoende aan twitter toevoegen (alszijnde een soort community) valt nog te bezien. Persoonlijk ben ik meer van de GetGlue aanpak gecharmeerd dan de Ditto aanpak, die lijkt toch wel erg op foursquare (waar je overigens eenvoudig naartoe kunt publiceren, gelukkig is er tegenwoordig veel integratie tussen de apps en services).
woensdag 23 maart 2011
Ultramarines, the movie
Feest der herkenning, maar uiteindelijk gewoon slecht |
maandag 21 maart 2011
Op verjaardag
Een knuffel van Daan voor Daan |
zondag 20 maart 2011
De kleine moestuin
Moestuin van Jeroen, Daan heeft er ook een! |
zaterdag 19 maart 2011
Een gemiste kans
Leuke blender van Braun, mar geen Blendtec |
Nu had Ans het idee opgevat om een kikkererwten fondue te gaan maken vrijdag, en om dat goed voor elkaar te krijgen, wat een blender nodig om daar een goede mousse van te maken. Leek mij natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om de Blendtec Total Blender maar eens aan te schaffen. Maar uiteraard zou die niet op tijd binnen zijn voor het eten (dat redden ze niet, het versturen vanuit de USA en in 8 uur hier in Halfweg zijn :-)) en zonder verdere afstemming besloot Ans om bij onze witgoed zaak in Halfweg een Blender van Braun aan te schaffen. Tja, dat ziet er natuurlijk leuk uit en hij volstaat ook voor het werk dat we ermee willen doen. Inmiddels is de kikkererwten fondue ermee gemaakt en zijn er ook diverse smoothies uit de blender gekomen, maar ja, maar ja, uiteindelijk blijft het natuurlijk zo dat het geen Blendtec Total Blender is. En dat is toch de blender onder de blenders, en als man wil je natuurlijk wel de ultieme krachtbron onder je handen hebben (zie bijvoorbeeld ook www.echtemannenbeurs.nl). Dat het een verschil van 250 Euro is in prijs is dan slechts marginaal interessant. Ergo: ik laat de Blendtec toch nog maar even op de wishlist staan, je weet maar nooit...
BlogPress
Via Ruben Woudsma werd in geattendeerd op de BlogPress app die het mogelijk moet maken om eenvoudiger mobiel te posten. De functionaliteit van Blogger zelf vwb bloggen via een mobiel zijn nog prehistorisch, namelijk een email sturen en dan komt de tekst er op een of andere gemuteerde manier wel op, maar mooi is het niet. Deze post is via mijn iPhone, ik ga zo thuis eens kijken hoe dit overgekomen is, daar zal veel van afhangen of ik de mobiele telefoon als blog device zal gaan gebruiken!
- Posted using BlogPress from my iPhone
- Posted using BlogPress from my iPhone
donderdag 17 maart 2011
Konnichi Wa
Japanse lunch in Utrecht: een vis Bentois goed te doen |
woensdag 16 maart 2011
Smulweb
Recensies van restaurants van mijn hand: tegenwoordig ook op Smulweb! |
dinsdag 15 maart 2011
Nieuwe PC
Mijn nieuwe desktop PC, wel een powerhouse |
maandag 14 maart 2011
Weer thuis
Terug in Nederland op vliegveld Eindhoven |
zondag 13 maart 2011
Zweeds Songfestival
Eric Saade won met Popular! |
Wandelen in Zweden, met beloning
Borensberg, einde van de wereld ;-)? |
Na een uur lopen waren we weer op ons beginpunt terug (na de bomen die koning Gustav gepland heeft bewonderd te hebben) en werd het tijd voor de lunch. Blijkt dat de Zweden ook wel van een BBQ houden, dus in die traditie was het leuk om even wat worstjes en gehaktballetjes op de grill te gooien, plus voor de echte liefhebbers courgette met geitenkaas. Om te drinken, hadden we er Gluh bij, een non alcoholische versie van Gluhwein, het beste gedronken met een paar rozijnen erin. Dat was lekker zoet en een aanrader voor het bijkomen van de kou bij een kampvuurtje (zo koud was het niet, maar goed, bijkomen kan altijd ;-)). Een mooie beloning voor de inspanning! Onze "lunch" was rond een uur of vier klaar, waarna een groep nog een wandeling naar de supermarkt ging maken en een andere groep thuis bleef om even rustig wat te lezen. Deze keer koos is voor de tweede, en in onze kamer pakte ik "Horus Rising" van Dan Abnett, een van de eerste Warhammer 40K boeken en zette ik een playlist uit Spotify op (een er is een aan/ uit wifi verbinding in onze kamer, dat is wel jammer, in het centrale gebouw is die overigens gewoon bijzonder goed). Zulke ontspanning hoort ook bij een weekendje weg!
zaterdag 12 maart 2011
Op Zweedse bodem
Luzet wil een kamer huren bij Ans! |
Op weg naar Zweden met Ryan Air
Vliegen met Ryan Air: wat een circus! |
Daarna begon er tijdens de vlucht een hele circus om spullen aan de reizigers te verkopen. Uiteraard eten en drinken, maar verder ook parfum, goedkope juwelen, "non smoking cigarettes", telefoonkaarten en, het ultimum, krasloten, zes voor een tientje, die kun je niet laten liggen!! Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt!!!! Na ongeveer anderhalf uur waren we er al en landen we op Stockholm, waarna er direct uit de speakers een "charge!!!!!" schalde, omdat we weer op tijd geland waren. Wat een ervaring....Voor een kort ritje is Ryan Air prima hoor, zeker als je je niet iets op laat dringen (bv een mooie time share in Malaga), dan is het goedkoop en zit je door de kleine stoeltjes heen. Maar voor iets verder zou ik aanraden om toch gewoon fijn KLM of Lufthansa te kiezen, dat is toch een stuk aantrekkelijker!
donderdag 10 maart 2011
Trotse papa
Mooi resultaat van Jeroen! |
dinsdag 8 maart 2011
Winkelen in Zwolle
Kelly's, ook in Zwolle! |
In de Winkel van De Librije |
maandag 7 maart 2011
Ontbijt bij Librije's Hotel
Gepocheerd ei met Holandaise saus |
Ontbijt spek aan de waslijn: hoe verzin je het!! |
zondag 6 maart 2011
Eten bij de Librije
De Mercedes S 400 die ons van hotel naar restaurant bracht |
Oester on the beach |
Na een minuut of vijf aanwezig te zijn, begon het smaakfestijn. We kregen diverse amuses gepresenteerd, de een nog heerlijker en er indrukwekkender uitzien dan de ander. Maar het echte feest begon toen de eerste gang geserveerd werd. Voor mij was dat "Oester on the Beach", waarbij een gegrilde oester in combinatie met ganzenlever geserveerd werd, terwijl Ans mocht gaan genieten van Maik's Salade (genaamd naar de chef in de keuken van Librije, want dat doet Jonnie Boer natuurlijk nagenoeg zelf niet meer). De smaaksensatie die deze beiden te weeg brachten, bleek een voorbode voor de rest van de avond te zijn.
De trolly met bonbons....oh.....my....God!!!! |
De kus van Therese, het mooiste plaatje van de avond |
Om half twaalf (deze keer niet als laatste, dat was ook een unicum) vertrokken we uit Librije om weer naar het hotel gereden te worden. Culinair was het een topavond, zeker bij de drie beste "dining experiences" die ik ooit gehad heb. Maar toch bleef er een raar gevoel achter. Dat had uiteindelijk met de bediening te maken. Begrijp me niet verkeerd, deze is hartelijk en bijzonder professioneel. Maar ik vind het uiteindelijk redelijk onpersoonlijk. De wijn die geschonken werd, ging per definitie gepaard met een zin " dit is de x wijn, hij komt uit y en is gemaakt van druif z". En daarna liep de betreffende persoon weer weg. Uitleg over het gerecht was ook beperkt en een praatje maken was er eigenlijk ook niet echt bij (een persoon daargelaten). Dat ben ik bij andere restaurants (zoals Vermeer, Vinkeles en De Nederlanden) echt anders gewend. Maar ja, misschien past dat juist weer bij de drie sterren Michelin restaurants, want datzelfde gevoel had ik exact zo bij Le Bernardin en Gordon Ramsay.
Maar dat is een heel klein smetje op een anders heel mooi blazoen! We hebben een topavond gehad en een ervaring om nooit meer te vergeten bij een van de beste restaurants van Nederland. Wat te doen bij onze 12de viering van onze trouwdag? Hmmmm.....hoor ik de roep uit Zeeland???
zaterdag 5 maart 2011
Librije hotel
Een non alcoholische cocktail in de lounge |
We werden naar de de lounge in de lobby van het hotel gebracht en mochten daar even plaats nemen terwijl onze butler het inchecken regelde en tevens de eerste delen van de inwendige mens verzorgde, door een bordje tapas uit te serveren en een druiven sap en een kinky non alcoholische cocktail aan ons uit te serveren. Bijzonder lekker, kan het niet anders zeggen, en een hele goede start van ons verblijf in Librije's hotel. Na een klein half uur geacclimatiseerd te zijn, begon het bij ons toch wel te kriebelen, want het was zeven uur en we wilden ook niet al te laat aan tafel gaan. De butler ging ons daarom voor naar onze kamer in het hotel, wat een oude vrouwengevangenis bleek te zijn, met nog veel authentieke items (de trap zou bijvoorbeeld niet door de proeve van bekwaamheid voor timmermannen van Hans gekomen zijn, want geen afstand van tree tot tree was hetzelfde).
Onze kamer, de Deuletap |
Het geheel is bijzonder sfeervol ingericht. Zo hangt er een hele grote lamp boven het Auping bed, die als je het licht uitdoet het gevoel geeft alsof je naar de maan ligt te kijken. Dat is wel een bijzondere ervaring! De douche is mooi vorm gegeven met kleine mozaïek tegeltjes, met als uitschieter een stortkop op de docuhe, waardoor het lijkt alsof je onder een waterval staat. En ook gedurfd, de kamer is qua muren bijna volledig zwart. Het had een K-Zus ontwerpje kunnen zijn! Misschien interessant als Ans en Hinkje eens een keer met Therese Boer een gesprek aangaan waar het een en ander nog verder getweaked kan worden :-). En ook leuk: een lekker kimono die op bed voor je klaar ligt!
Bloemen cakejes, ge-wel-dig! |
Maar het hoogtepunt vond ik wel de crazy Cakes plant, die gemaakt is door Chef Patissier Tom van de Veen, waarbij cakjes (met smaken als Kruidcake/ appelstroop, Pistasche/ Groen Appel en Amarena/ Citroengeranium) in de vorm van een bloem gegoten zijn en op een bloemsteel geplaatst zijn. Ziet er absoluut geweldig uit, maar ze smeken nog heerlijker. Het was een uitdaging om ze niet gelijk allemaal op te snaaien, maar aangezien we nog een paar gangetjes in De Librije zelf te gaan hadden, hielden we ons in en beperkten we ons tot een per persoon. Na een korte omkleed pauze (waar Ans erachter kwam dat ze haar laarzen vergeten was), gingen we weer naar beneden, en melden we bij onze butler dat we er klaar voor waren om naar het restaurant te gaan. Dat zal de inhoud van de volgende blogpost zijn.
donderdag 3 maart 2011
Nog even aftellen
Nog 5 dagen, dan is het zover! |
woensdag 2 maart 2011
Kanjertraining, de tweede ronde
Tips voor Daan, van zijn medecursisten |
Tijdens de cursus merkte je dat Daan het heel spannend vond. Hij had ook nog eens zijn knuffel vergeten (ik weet nu niet of hij hem echt vergeten was of "per ongeluk" vergeten), dus daar kon hij zich ook niet op afreageren. Maar na het eerste half uur samen werd de groep gesplitst in ouders en kinderen. Tijdens de samenkomst van de ouders, kwam naar voren dat een aardig ogende Nederlandse rasta uiteindelijk een boeman bleek te zijn thuis en deden de kinderen natuurlijk hun oefening. Om half zes was men klaar en kwam Daan lachend naar ons toe, dat was een goed teken. Hij had de oefening heel leuk gevonden, wel wat confronterend, en hij kreeg een mooi papier met de tips van zijn mede cursisten mee. En hij wist het zelf: een tip is een cadeautje, je kan er vervolgens mee doen wat je wilt (dus het punt "niet meer stomme grapjes maken" herkende hij niet, dus die laat hij fijn links liggen). Nog twee lessen te gaan en dan krijgt Daan zijn diploma. Ik heb het idee dat hij echt wel zaken oppakt en toepast en dat is voldoende toegevoegde waarde voor de investering die we er tot nu toe in gedaan hebben!!