|
De kok van Benihana |
Deze week een bezoek aan Pegaworld in Orlando. Erg interessante en nuttige conferentie. De reis vanuit Amsterdam ging deze keer met een tussenstop: via Atlanta naar Orlando. Het was even stressen in Atlanta, want we hadden een kleine vertraging, een lange rij bij de douane, een lange rij bij de bagage controle en....slechts anderhalf uur overstap tijd. Maar het lukte nog net om het vliegtuig naar Orlando te halen, waar we een uur uit konden puffen, voordat we alweer het vliegtuig uit konden stappen. Hier ook een eerste nieuwe ervaring, want in het vliegtuig kon ik van internet gebruik maken. En ik kan niet anders zeggen dan dat het prima werkte! Bij aankomst was het in Orlando ondertussen 19.30 uur, wat betekende dat het Nederlandse tijd 1.30 uur 's nachts was. We hadden wel trek gekregen. En om de jetlag goed te bestrijden is een stevig diner de juiste remedie.
Ons oog viel op de
Benihana nabij ons hotel, een goede bakplaat Japanner, waar ik in Toronto ook al eens was geweest. Deze in Orlando had twee verschillen: allereerst was hij ongeveer vijf keer zo groot en ten tweede stonden er weinig Japanners achter de bakplaat. Wij waren de gelukkigen dit nog wel een oriƫntaalse kok kregen, Trahn uit Vietnam. Die deed zijn werk uitstekend en wist heerlijke gebakken rijst, garnalen en rundvlees van de plaat te toveren. Het was wel erg warm binnen, maar het eten was bijzonder goed en zeker voor herhaling vatbaar. Ik schrijf hem op in het boekje met ketens die in de USA een bezoek waard zijn (oa bij Fogo de Chao)!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten