donderdag 16 november 2017

The end of an era: Gary's Deli is dicht

Helaas, Gary's is niet meer....
Soms gebeurt er iets waardoor je weer de behoefte krijgt om een blogpost te schrijven. Het is meer dan twee jaar geleden dat ik een blogpost schreef en in die twee jaar zijn er  veel zaken geweest die een grote impact op mijn leven hebben gehad, maar waar ik niet over wilde en ook niet wil schrijven. Cryptisch, ik weet het, maar het is niet anders. Vorige week was er echter iets relatief kleins, waar ik toch even bij stil wilde staan. Aan de rechterzijde van mij blog staat de lijst "Things to do, places to be", met als eerste tip "De lekkerste bagel eten bij Gary's in Amsterdam". Helaas zal ik die regel binnenkort verwijderen, want Gary's is niet meer. Vrijdag 10 november ging ik samen met Ans langs om een bagel met guacamole en cheddar en een lemon drizzle cake te gaan eten, toen ik tot mijn schrik zag dat de ramen dichtgeplakt waren. Een nadere inspectie liet alleen zien dat de zaak dicht was en dat er duidelijk de afgelopen dagen niemand geweest was en dat de tafeltjes uit de zaak waren verdwenen. Een minuut en een google search later zat ik op de internet site van Gary's en kon ik lezen dat de zaak op 29 oktober zijn deuren voorgoed had gesloten. Een verbouwing waarvan niet duidelijk was hoe die ging verlopen en onenigheid met de huisbaas over de nieuwe huur waren de reden dat Gary besloten had niet meer terug te keren.

Mijn gedachten kwamen even heel snel achter elkaar in mij op. Natuurlijk, ik ging de beste bagels van Amsterdam zeker missen en ook de diverse soorten salades, gebak en American Pancakes zou ik niet meer kunnen eten, maar ik dacht toch met name met weemoed terug aan de keren dat ik bij Gary's binnenkwam, naar boven ging om in de "First Class" stoel te gaan zitten om daar onder het genot van Miles Davis en Chet Baker heerlijk te relaxen, met daarbij een cappuccino. Ook hebben René en ik vele reizen naar de USA vanuit deze plek bedacht en nader uitgewerkt, reizen waar we zo ontzettend veel plezier van hebben gehad en waar de voorpret ook zo een belangrijke rol in speelden. Helaas, net als vele andere plekken die voor mij een iconische waarde hadden, is deze nu ook verdwenen. Zo jammer.....

Voor de liefhebber: 100 meter van de plek waar Gary's gevestigd was, in De Hallen, zit het restaurant van de bibliotheek. Belcampo. Deze plek blijkt ook van Gary te zijn en de basis van het assortiment van bagels en pastries is daar nog steeds te verkrijgen. Ik denk dat ik binnenkort zeker daar nog eens heen zal gaan, maar ik denk niet dat het gevoel hetzelfde zal zijn, ondanks dat de bagels vast ook erg zullen smaken.

Voor het vervolg......ik beraad mij erop of ik deze blog weer voort ga zetten of dat ik wellicht een andere site start, onder de naam dutchnerds.nl of dutchnerds.blogspot.nl.    

1 opmerking:

  1. Goed je weer in actie te zien. En die middagen bij Gary met iPad en pc om de vakantie voor te bereiden zijn inderdaad hele mooie herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen