vrijdag 14 augustus 2015

The Burrito Maker

De sauzen zijn goed bij The Burrito Maker
Tijdens mijn vakantie was mij opgevallen dat er een nieuw "restaurant" gevestigd op het Haarlemmerplein (nr 29 om precies te zijn). Deze tent luistert naar de naam "The Burrito Maker" en aangezien er niet veel plekken in Amsterdam te vinden zijn waar je een goede Burrito kunt eten, kreeg men een plek om mijn "Hier moet ik eens wat te eten halen lijstje". Donderdag reed ik naar het Haarlemmerplein, parkeerde de auto, liep naar binnen en .... ging onverrichte zaken weer weg. Bij binnenkomst vertelde een van de jongens achter de toonbank me namelijk netjes dat het erg druk was en dat ze pas over een uur met mijn bestelling aan de slag zouden kunnen gaan. Dat duurde me te lang en het was een beetje een domper, maar ik vond het wel netjes dat ze dit direct vertelden en niet me lieten wachten. Een pluspuntje voor de service in ieder geval. Dat de zaken goed gaan blijkt overigens wel uit het feit dat men inmiddels een tweede zaak op IJburg geopend heeft.

Van de buitenkant zie je de kwaliteit er niet vanaf :-)
Maar ik laat me natuurlijk niet voor een gat vangen, daarom ging ik vrijdag weer terug. Op weg naar The Burrito Maker, belde ik even met Daan en hij vertelde me dat de rest van de familie ook wel een burrito lustte. Deze keer was het lekker rustig in de winkel en zag ik dat het zitgedeelte vrij klein is, ongeveer 12 zitplaatsen, die in tegenstelling tot donderdag allemaal leeg waren. The Burrito Maker dekt niet de hele lading, want je kan er ook taco's, wraps, quesadilla's en salades krijgen. De eigenaar zelf stond achter de counter en bleek en Amerikaan uit Washington DC te zijn, die mij verzekerde dat toen ik zei dat dit mijn eerste keer bij The Burrito Maker was dat "it wouldn't be the last time". De bestelling deze keer bedroeg vier burrito's, een met kip een drie met rundvlees (sinds we zelf kippen hebben is de kip consumptie van Daan, Jeroen en Ans een stuk minder geworden). Naast het vlees zit er standaard rijs, kaas en donkere bonen in de burrito en voor de lekkere trek liet ik er jalapenos en avocado aan toevoegen. Bij de burrito kregen we nacho chips, zure room en drie soorten salsa: Pico de Gallo, Salsa Verde en Habanero Salsa, waarbij de laatste aan de pittige kant is (om een understatement te gebruiken). Een kwartier na de uitlevering was ik thuis. Een goed teken was dat de burrito's nog lekker warm waren (uitstekend verpakt) en zonder veel verder ceremonieel begonnen we te eten. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de beste burrito's zijn die in Nederland gegeten heb (beter dan Roses Cantina in Amsterdam of Cantina 023 in Haarlem). Daan vond dat er wat te weinig vlees in zat, dat kan opgelost worden met een extra "topping" te nemen (die heet "extra vlees", hoe verrassend), maar verder is het een hele maaltijd. De salsas zijn ook helemaal goed, van fris naar heet. De prijs voor vier stuks was 38 Euro. Ik moet de eigenaar gelijk geven, het zal niet de laatste keer zijn dat ik hier een burrito gehaald heb. Je gaat er niet een paar uur zitten, maar voor een snelle lunch of diner ben je hier echt aan het goede adres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten