woensdag 30 april 2014

Diablo 3

Verschillende figuren in Diablo 3, ik natuurlijk als Barbaar
Het was al een tijd geleden dat ik een videogame aan het spelen ben geweest. Ik heb nog steeds het laatste restje van Starcraft 2: Heart of the Swarm liggen, maar het wil maar niet lukken om me ertoe te zetten om dat af te maken (hoewel ik het best een goed spel vind, overigens). Nu kreeg ik via Blizzard een aanbieding om voor 9,90 Euro Diablo 3 te kopen. Ik twijfelde al steeds of ik dit spel een keer zou gaan spelen, maar deze prijsverlaging maakte het dusdanig aantrekkelijk dat ik tot aanschaf over ging. Installatie verliep soepel en een uurtje later was ik aan het spelen. Het was wel even wennen, want het is natuurlijk weer een nieuw combat systeem, maar dat had ik wel snel onder de knie. Het verhaal is ook best wel goed en wat ik lachen vond waren de speciale "classes" die je kon spelen, zoals de Demon Hunter en de Witch Doctor. Desondanks ging ik toch voor een beetje standaard keus, de Barbarian die ik met een knipoog naar het verleden ook Conan noemde :-).

Hoewel het spel echt wel iets in zich heeft van "he, dit wil ik verder zien", zijn er voor mij drie belangrijke minpunten. Enerzijds is dat logistiek technisch, want er ontbreekt een save mogelijkheid. Dat is echt belachelijk, want dat betekent dat je eerst middenin een missie zit, je eerst een checkpoint moet halen. Wat een nonsens! Een ander logistiek puntje is dat je altijd een internet verbinding moet hebben, anders kun je niet spelen. Ook redelijk belachelijk. Dan is er nog de gameplay. Dat is wel heel veel "hack & slash". Het vechten is voornamelijk gewoon veel klikken op de tegenstanders en dan komt het meestal wel goed. Ik hou toch wel van iets uitdagenders....

Al met al een aardig spel en voor een tientje prima value for money, maar ik kijk meer uit naar oktober van dit jaar, wanneer Dragon Age 3: Inquisition op de markt gaat komen.!

2 opmerkingen: