donderdag 30 april 2009

The Washington mall


Deze keer geen shopping mall maar de national mall. Het gedeelte van Washington DC waar alle museau op een langgerekt stuk zitten met daarvoor een eerste stuk met monumenten.

De ochtend was beter dan gisteren, nog steeds geen hoge temperaturen (17 graden) maar er was geen regen (het is nu 4 uur en nog steeds droog). Aangezien het dagprogramma uit veel lopen bestond was dit goed!

Als eerste een tochtje naar de starbucks om gezond te ontbijten, koffie met sandwiches (echte met groen voer en tonijn i.p.v. vermomde hamburgers). Daarna een kort loopje naar de metro om naar de Washington mall te vertrekken. De metro in DC is groot, schoon en reclamevrij, kortom een topper vergeleken met steden als New York en Londen.

Na een kort ritje kwamen we bij de start van de tocht, het Abraham Lincoln momument. René werd direct geinterviewd door een kudde schoolkinderen die op een field trip waren. Op de vraag wat vind je hiervan kwam er direct het woord Impressive uit en dat was het ook. Zelf vonden de schoolmeiden het echt "boring" en konden inet geloven dat we op een vakantie hiernaartoe waren gekomen. Volgende highlights bestonden uit de reflecting pool (Forest Gump), het WWII memorial, het Witte Huis, het Washington monument en Capitol Hill. Het enige bezochte museum was de botanische tuin wat bij Dennis de volgende opmerking ontlokte "Wie mij bij de start van de vakantie had verteld dat we een botanische tuin gingen bezioeken had ik een leugenaar genoemd".

Daarna werd de metro wederom genomen naar Ford's theatre (de plek waar Lincoln neergeschoten werd, het hard rock cafe en Chinatown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten