“En op
de zevende dag, rustte hij…”. Omdat we ons graag netjes aan ’s lands wijs, ’s
lands eer houden, besloten we zondag om er een rustdag van te maken. Het zou
ook iets te maken kunnen hebben gehad met het feit dat het meer dan 40 graden
was en dat er geen briesje wind te bekennen was, maar die kans acht ik toch
klein. Omdat er natuurlijk wel gegeten moest worden en het echt te warm was om
zelf ook maar iets in de keuken te doen, besloten we om naar het restaurant te
gaan dat door Barbara en Stefano aanbevolen was als één van de weinig goede
visrestaurants in de wijde omgeving, Il Pescatore. Het was een klein half uur
rijden vanaf Rosa Dei Venti en we moesten zelfs een stuk over de snelweg A1 om
er te komen (waarbij we een coole 0,90 Euro af moesten tikken als tolheffing).
Deze keer geen probleem met parkeren, want er was een grote parkeerplaats voor
de deur voor de wagentjes van de Italiaanse TNT en die plekken waren lang niet
allemaal bezet. Misschien gaat het hier met de postbodes dezelfde kant op als in Nederland....
De mosselen gingen goed op!
Bij aankomst zag het er toch wat anders uit dan we verwacht
hadden. Op de een of andere manier dachten we meer in de trend van Antica
Pieve, maar dit was toch heel iets anders, veel meer een pizzaria. Bij onze
aankomst waren we ongeveer de eersten die plaats namen. We wilden binnen gaan
zitten, er vanuit gaande dat daar de airco zou brullen, maar vluchten snel weer
naar buiten, want dat bleek niet het geval te zijn en het was er nog warmer dan
we buiten inmiddels al hadden ervaren. Het bestellen was deze keer uitdagend,
want dit is echt een lokaal restaurant en een Engelse kaart was er niet, en
verwachten dat de bediening de Engelse taal machtig was, was ook duidelijk een
brug te ver. Gelukkig kwamen we wederom een heel eind met iTranslate (geweldige
uitvinding toch, zeker in combinatie met het afkopen van de kosten van mobiel
internet in het buitenland, voor 14,95 Euro per week is dat te geef, hiervoor
moet ik deze keer toch echt T-Mobile een pluim geven).
En een heerlijke tonijn!
Voor de eerste keer deze
vakantie, kon er daarom vis gegeten worden. Qua kwaliteit van het eten kan ik
niet anders dan het gewoon erg goed te noemen. De pici (begint een favoriet van
me te worden) was erg goed gemaakt en ook de in stukjes gesneden tonijn met
tomaten en rucola was een genot voor de tong, evenals de gegrilde tonijnsteaks
die het olijke duo Hans en Ans kregen. Daan en Hans aten beiden een heerlijke
garnalencocktail en het plateau van fruit de mere van Ans mocht er zeker ook
wezen. Daarnaast zag ik op de kaart de meest bizarre pizza die ik ooit gezien
heb, namelijk de pizza met Frankfurters en patat erop, die kon Daan ook niet
aan zich voorbij laten gaan, dus we hebben hem ook nog van dichtbij kunnen
aanschouwen. Echter, de ambiance vond ik niet bijzonder goed (erg slechte
stoelen ook, die keihard waren en waar je door de warmte bijna aan vastplakte)
en ook de tijd tussen de gangen vond ik erg lang. Nu kan dat laatste ook met de
hitte en het feit dat Jeroen erg moe was en naar huis wilde te maken hebben dat
we dat nog wat heftiger ervaren hebben dan we normaal zouden doen. Om 22.00 uur
keerden we weer huiswaarts en om 22.30 schoven we ongeveer ons mandje in, dat
aanvoelde als een oven. Waar is toch die airco als je hem nodig hebt????
Geen opmerkingen:
Een reactie posten