dinsdag 15 maart 2011

Nieuwe PC

Mijn nieuwe desktop PC, wel een powerhouse
Vrijdag voor ik naar Zweden afreisde, wilde ik nog even wat laatste dingen op de desktop PC in het DJTC kantoor doen. Dat lukte helaas niet helemaal, want ik slaagde erin om de boel eens flink op te blazen! Na een lang piepend geluid en ook een klein branderig luchtje, zette ik de boel maar snel uit en ging met gezwinde spoed naar PC-Depot in Halfweg. Daar ging men kijken of de boel nog te herstellen was, maar voordat ik in het vliegtuig naar Zweden stapte werd ik al gebeld dat het bijna net zo duur was om een nieuwe computer te kopen, dan dat ik de oude zou laten maken. Dus toen bleef er weinig anders over. Het werd een QMotion Diamond Line versie, een echte powerhouse met de meest nieuwe technologie. Maandag na terugkomst even de nieuwe desktop ophalen, waar bleek dat mijn oude schuiven in de nieuwe PC geplaatst waren, wat voor eenzelfde indeling van de data tot gevolg had, dat was dan wel weer makkelijk. Rest nu om alle software weer op de PC te zetten (dat is altijd weer een echt feestelijk werkje, maar het is helaas niet anders) en ook de koppelingen met het netwerk weer ingeregeld te krijgen. Dat is nog wel een lastig karwei, want na een uur werk, had ik nog niet mij Popcorn Hour aan het netwerk gekoppeld gekregen, dat is dan echt wel weer een doorn in mijn oog, maar goed, later nog eens kijken of dit te regelen is en anders zal er weer even on site support gegeven moeten worden. Dat zingen we dan wel weer even uit.

3 opmerkingen:

  1. De bekende nadelen van een nieuwe pc. Naast de prettige voordelen zoals sneller en beter gfx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nieuwe mac en met timemachine was weer alles binnen een half uur zoals het was ;-) apple maakt een pc crash niet leuker, wel makkelijker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mee eens, ik zou ook liever een Mac genomen hebben, maar dat was net even een brug te ver, Ans houdt het ook nog even bij Windows :-).

    BeantwoordenVerwijderen