|
Gepocheerd ei met Holandaise saus |
Na het uitstekende diner bij De Librije en een voortreffelijke nachtrust (we sliepen zonder problemen tot 8.30 uit, dat was een unicum, maar kan wel als je geen kinderen bij je hebt die al om 6 uur wakker zijn :-)) gingen we om 10 uur naar beneden voor het ontbijt. We hadden er al veel over gehoord, maar ja, hoe speciaal kan een ontbijt nou zijn? We hadden een paar jaar geleden een heel mooi buffet gehad in het Hilton in Rotterdam, maar dat stak uiteindelijk toch schril af bij het ontbijt dat we zaterdag voorgeschoteld kregen. We mochten plaats nemen in Librije's Zusjes (het restaurant in het hotel, ook bestempeld met 1 Michelin ster), waar alweer een prachtig gedekte tafel voor ons gereserveerd stond. Als eerste moesten we een formulier invullen waarbij we kaas en vleeswaren bestelden, en op voorspraak van iemand die eerder het ontbijt gebruikt had, bestelden we alles (je benet Nederlander, of je bent het niet). Maar dat was het meest normale van het ontbijt, want verder werden we wederom op verschillende heerlijkheden getrakteerd. Zo was er een heerlijk, echt heerlijk, gepocheerd eitje in een Holandaise saus. Om je vingers echt bij af te likken. We kregen ook een speciale yoghurt in een flesje en een toastje met zalm (voor mij) of meloen (voor Ans). Beiden smaakten ook weer zoals we inmiddels gewend zijn van Librije: geweldig! Verder kregen we een mini hamburger gepresenteerd, maar Ans kreeg ook een selectie van rauwkost met diverse dressings in reageerbuizen.
|
Ontbijt spek aan de waslijn: hoe verzin je het!! |
Wat ik er zelf het allerleukst uit vond zien, was de waslijn met ontbijtspek die zo in het midden van het ontbijt uitgeserveerd werd. Bijzonder leuk gevonden en nog eens lekker ook. Daarna kwam de brood trolly. Ja, uiteraard is dat een variatie op de kaas trolly, maar hier konden we kiezen uit zes verschillende soorten brood die vers voor ons afgesneden werden. Bij het brood werd enerzijds de bestelde kaas en vleeswaren geserveerd, maar anderzijds een selectie van diverse jams. En die waren bijzonder. Met name de jam van tomaten en degene die een mix was van witte chocolade en mango waren uiteindelijk favoriet. Zo erg zelfs, dat we de nummers op de potjes even goed onthielden, want later op de dag zouden we ook een bezoek gaan brengen aan Librije's winkel en dan moesten er waarschijnlijk wel een paar potjes hiervan meegenomen worden. Uiteindelijk waren we om half twaalf klaar aan het ontbijt (ook wel brunch genoemd) en was het tijd om Zwolle verder te verkennen. Over onze avonturen daar moet je even geduld hebben: zal ik morgen een blogpost aan wijden :-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten