woensdag 7 augustus 2013

Parijs, here we come

Hij heeft er zin in!!!
We zijn nog maar koud thuis van de trip naar Oslo, of de volgende staat alweer in de boeken. Om de een of andere reden, heeft Jeroen een voorliefde voor Parijs ontwikkeld. Een beetje gek is dat wel, want de enige ervaring die hij ermee heeft is de twee keer dat wij op doorreis naar Zuid Frankrijk door de buitenwijken van Parijs reden en dat is nou niet echt het mooiste wat deze stad te bieden heeft. Maar door titels als "stad van de lichtjes", "stad van de liefde" en "modestad van de wereld" voelt onze kleine maestro zich toch enorm tot Parijs aangetrokken. Zo erg zelfs dat hij al op internet aan het zoeken was waar er een hotel te vinden was. Als je zoon zo enthousiast is, dan kun je niet anders dan eraan toegeven! Dus ging ik met Jeroen achter de laptop zitten en gezamenlijk kozen we een periode in de herfstvakantie uit om vier dagen naar Parijs te gaan. Jeroen had op internet al naar hotels gekeken via de Vrijuit site (acht jaar, hé, knap hoor) en had een paar alternatieven gevonden. Enkele die ik aandroeg werden met een "nee papa, die zijn lelijk" afgedaan. De keus viel uiteindelijk op Jack's Hotel, even buiten het centrum van Parijs, maar erg dicht bij een metro station waar drie lijnen samenkomen en vanuit waar de hoogtepunten van Parijs eenvoudig te bereiken zijn.

Wat restte er dan nog? Nou, de traditionele reisgids natuurlijk, dus vandaag viel ook 100% Parijs op de mat en kan Jeroen helemaal opgaan in de voorpret. Eens kijken welke wandelingen ons het meest efficiënt langs de hoogtepunten van parijs gaan loodsen. Maar dat zal Jeroen snel uitvinden, denk ik :-).

2 opmerkingen:

  1. En het feit dat Parijs een badge heeft, heeft er niets mee te maken hè ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal het Jeroen vragen, maar aangezien hij geen Foursquare gebruikt (of zelfs maar een smartphone heeft), denk ik dat hij het niet mee heeft laten wegen in zijn beoordeling :-).

    BeantwoordenVerwijderen