woensdag 12 november 2014

Halloween Run 2014

Zombie Dennis en Zombie Simon
De komende tijd zullen er wel wat berichten kris kras door elkaar staan, chronologisch gezien dan in ieder geval. Dat krijg je als je een inhaalslag wilt gaan doen :-). Op 25 oktober was er een speciale run waar Simon en ik aan deel hebben genomen. Het betrof de Halloween 2014 Run. Deze door Run2Day gesponsorde loop ging door het hartje van Amsterdam. Dat is op zich nog niet zo heel speciaal, maar het feit dat alle deelnemers zich uit hadden gedost als zombies, vampiers, skeletten, bijlmoordenaars, krankzinnige doktoren....afijn, you het the picture, was dat natuurlijk wel. Om 20.00 uur moesten wij ons melden bij de Run2Day winkel op de Overtoom, waar we eerst een gratis T-Shirt kregen een fraai Saucony shirt ook). Onze dag was al gemaakt, want de grootste maat die ze hadden was een L en die paste ons allebei prima! Daarna was het tijd voor een skull painting plus het aanbrengen van bloedspatten. Dat ging allemaal lekker snel en dat betekende dat we om 20.30 er al helemaal klaar voor waren. Het was daarom alleen wel even jammer dat de run "pas" om 22.00 uur begon, waardoor we nog een flinke tijd moesten wachten. Daarom werd het aanbrengen van de laatste attributen (denk aan de warme pruiken, spijkers en bijlen door het hoofd en de "heksennagels") nog even uitgesteld.

Ook dit echtpaar liep mee
Straks om 22.00 uur ging de hele groep runners naar buiten en werd direct het startschot gegeven. Dat betekende bijna direct rechtsaf het slecht verlichte Vondelpark in, waar diverse niets vermoedende bezoekers (maar ja, wat doe je na zonsondergang ook in het Vondelpark....) de stuipen op het lijf gejaagd werden.  De tocht vervolgde zich vervolgens over het Leidseplein, door de Leidsestraat en door de Kalverstraat naar de Dam. Daar was er een korte pauze waardoor de zombies bezit van het monument op de Dam namen. Sowieso was het wel een bijzonder gezicht om met een groep van een paar honderd mensen zo 's avonds door de stad te rennen en dan natuurlijk helemaal zo verkleed. De stemming zat er inmiddels wel opperbest in, het was super gezellig en er werd ontzettend veel gelachen, terwijl het ook wel gek was om mensen die er zo uit zagen te horen praten over de volgende hardloopwedstrijd die ze gingen lopen of hoe ze zich aan het voorbereiden waren op de Zeven Heuvelenloop die in november gelopen wordt. Na de rust op de Dam vervolgde de weg zich door de Damstraat richting de Munt, daarna naar het Rijksmuseum (met een wolvengehuil onder de passage daar door, mooi geluid :-)) en weer even rusten bij het IAmsterdam beeld op het museumplein, waar opeens ook de zombies overheen krioelden. Het stikte daar ook van de toeristen die graag met veel van de zombies op de foto wilde. Als laatste dan nog het stukje terug van het Museum plein door de van Baerlestraat naar het Vondelpark waar aan het eind de DJ die de hele tocht meegefietst was keihard "Sympathy voor de Devil"  van de Rolling Stones speelde als teken dat de toch afgelopen was.

Op Runtastic was te zien dat we uiteindelijk een kleine tien kilometer gelopen hadden, in een tijd van iets meer dan 1.30 uur. Voorwaar geen toptijd, maar met alle uitdossingen en pauzes was dat natuurlijk ook niet het idee. Het ging om fun, fun, fun en dat hebben we zonder meer voldoende gehad. Een absolute aanrader en ik hou er in ieder geval rekening mee dat we in 2015 ook weer mee zullen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten