dinsdag 26 januari 2010
Eten in het weekend
Dit weekend stond in het teken van zelf gemaakte gerechten. En dan natuurlijk niet de rechttoe rechtaan groente, aardappels en vlees maaltijd. Nee, dit weekend begonnen we zoals al eerder gezegd met de zelf gemaakte pizza, en dat is leuk, want dan gaan je zoons natuurlijk meehelpen.........NOT!! De heren vonden het erg lekker, maar vooral als papa het ging maken. Op zondag gingen we culinair echt helemaal los! Ans begon met het voorbereiden van het stoofvlees dat we maandag gingen eten. Dat is echt een heidens karwei om al het vlees schoon te maken (er mag voor mij geen grammetje vet inzitten) en het moet bijna twee dagen opstaan. 's Middags maakte Ans een werkelijk heerlijke Apple Crumble (met havermout erin en verschillende soorten appels), die was echt om je vingers bij af te likken zo lekker, dus de hele bak was gelijk op (waarin ook Daan en Jeroen zich niet onbetuigd lieten). 's Avonds maakte ik een traditionele roti naar oud Surinaams recept en aten we het ook op traditionele wijze (dus met een pannenkoek en de vulling uit één gezamenlijke bak). Hoewel de mannen het eerst niet zagen zitten, waren ze na twee happen helemaal om en aten ze echt hun buikjes rond! Al met al een heel geslaagde dag. Je ziet maar weer: zelf koken ipv wat zaken bij elkaar gooien is toch lekkerder en geeft meer voldoening (zeker als je kinderen het ook nog eens opeten!).
Labels:
apple crumble,
Roti
Locatie:
Halfweg, Nederland
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten