donderdag 25 februari 2010
Chef de cuisine
Daan heeft voor zijn verjaardag een Donald Duck kookboek gehad. En enigszins onverwacht is hij daar heel actief mee aan de slag gegaan, daar is de vakantie ook wel een goede tijd voor natuurlijk. Het eerste wat Daan maakte was warme chocolademelk, maar dan wel van gesmolten chocolade, vermengd met melk en slagroom. Daags daarna was het de beurt aan de Duckstad Burgers, heerlijke ambachtelijk gemaakte hamburger met gebakken uien op een lekker getoast broodje. Om je vingers bij af te likken. Ze waren wel wat groot (maatje torenflat) en daardoor wat moeilijk in je mond te krijgen, maar dat hadden we er graag voor over. Jeroen kon natuurlijk niet achterblijven, dus hij was vandaag aan de beurt. Geheel in Jeroen stijl was het een zoet dessert, namelijk vrekken frietjes, wat kleine wentelteefjes bleken te zijn. Voorzien van een "laagje" poedersuiker en daarna versierd met jam, chocolade pasta, kaneel en/ of stroop was het een genot om daarvan mee te mogen genieten. Dat was ook de juiste formulering, want onze vriend Jeroen was zelf de grootverbruiker van de vrekken frietjes, meer dan de helft verdween in zijn buikje. Leuk om te zien dat naast het enthousiasme van het eten de jongens ook veel plezier hadden in het koken zelf. Nu maar hopen dat het gezellige Jamie Ollivers zijn en geen schuimbekkende en vloekende Gordon Ramseys (hoewel die laatste uiteindelijk wel betere gerechten maakt :-)).
Labels:
Donald Duck,
koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten