woensdag 17 februari 2010

Een leuk nieuw adresje

In een eerdere post schreef ik al over het feit dat ik evn kort bij het Vlaamsche Broodhuys binnen was geweest. Dat korte bezoek "smaakte"naar meer, want de zaken die ik in de winkel zag liggen en gegeten worden, zagen er goed uit! Samen met Ans ben ik daarna naar de vestiging in Haarlem geweest. De winkel aan zich is niet echt heel veel soeps. Bizar is bijvoorbeeld dat op de deur geen deurkruk zit, waardoor het bijna onmogelijk is de deur open te krijgen als hij in het slot zit of hem goed dicht te doen. Daarnaast is er een zeer beperkt aantal tafeljes die recht tegenover de toonbank staan. En er loopt net even te weinig personeel rond (twee mensen waardoor het net gaat of juist net even te lang duurt, één persoon erbij zou dit probleem oplossen). Maar dat zijn de mindere zaken, de kwaliteit van hetgeen aangeboden wordt, vergoed dit allemaal. Voor de broodliefhebber zijn er veel verschillende soorten broden, waarvan ikzelf de focaccia met thijm en het brood met gedroogde tomaten en olijven erg lekker vond. Daarnaast een keur aan belegde sandwiches die allemaal op papier er erg aantrekkelijk uit zien. Omdat het onze eerste keer was bestelden we de "etagerie hartig". Concreet hield dit in een mandje met verschillende soorten brood plus een keur aan beleg. Te denken valt dan aan een mooie Hollandse oude en belegen kaas, tonijn- en kipsalade, gerookte ham, buffel mozarella met tomaat, geitenkaas, salami en spitella romana. Op het eerste gezicht lijkt het wat weinig, maar het vult uitermate goed, zeker met het zwaardere brood. Ik kan niet anders zeggen dan: genieten. De vruchtensappen en smoothies zijn ook prima. De koffie was ok, maar het blijft altijd bijzonder om bloedhete koffie in een glas te serveren, waarbij je je vingers brand als je het glas oppakt. Al met al een goede concurrent voor Anne en Max als je een ontbijt of lunch in Haarlem wilt gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten