vrijdag 17 februari 2012

Adieu, mon ami!!

Onze C5, nou ja, ex-onze C5
Een van de dingen van het in dienst gaan bij Rabobank, betrof het vervangen van mijn lease auto. Hoewel er een poging werd gewaagd om mijn C5 naar Athlon over te hevelen, bleek dat toch een brug te ver, aangezien Multilease er een te hoge overname prijs voor vroeg (in combinatie met het verwachte onderhoud dat zou komen, bij een kilometer stand van 108.500 km). Daardoor moest ik de C5 inleveren bij Multilease vandaag. Het inleverpunt was in Leiden, niet zo ver van Halfweg vandaan, dus dat was ok. Om het lot nog een keer goed te tarten, reed ik weg met een tank waar nog voor 40 km diesel in zat. En laat Leiden nou 42 km ver zijn.....Het was even "living on the edge", maar op de dampen kwam ik het parkeerterrein oprijden. Na een wasbeurt en een korte inspectie kon ik het pand weer verlaten, met achterlating van de C5. Het was een gemengd gevoel. Enerzijds heb ik echt nog nooit zoveel onderhoud met een auto gehad als met deze C5 (met name het linker achterwiel en de achterklep waren bekende problemen) en is de service bij de dealer zelden zo slecht geweest. Anderzijds was het een heerlijke auto, met geweldig gemak en onweerstaandbare bekleding (en heel veel snufjes die ik nooit gebruikt heb, zoals het Lane Departure Warning System en de Park Assistent), waar je zonder dat je het voelde opeens 180 km per uur mee over de A2 kon rijden. Ik had hem graag tot einde contract gereden, maar het zat er niet in.

Ik kan nu vast wennen aan mijn toekomstige nieuwe auto, een VW Passat Variant, want als voorloper van mijn versie heb ik nu de uitgeklede versie ervan. Dus geen parkeersensoren, geen van afstand te openen achterklep, geen panorama dak, geen leer, geen stoelverwarming, etc etc. Het is even behelpen, maar dat zal de lol alleen maar groter maken als de "echte" binnenkomt.

2 opmerkingen:

  1. We hebben mooie dingen gedaan met de c5. Ik noem bv een beursje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, idd, dat waren nog eens tijden!!!! Volgende keer maar met de Passat, als we weer een keer dat willen gaan doen (onze "final sale blow out!!").

    BeantwoordenVerwijderen