maandag 27 februari 2012

Wandelen in de Kennemerduinen

Drie keuzes, maar voor ons maar een :-)
Na een avondje Palazzo waren we zondag niet eens zo laat uit de veren. Om onszelf een frisse impuls te geven, besloten we om een stuk te gaan wandelen. We hadden naar Spaarnwoude kunnen gaan (dat ligt echt op 5 minuten echter ons huis), maar met name Jeroen wilde graag de duinen zien, dus besloten we naar de Kennemerduinen te gaan. Gelukkig is dat ook niet al te ver weg en een korte autorit van een minuut of 15 later zaten we in Overveen, waar aan de Zeeweg een parkeerplaats ligt en van waaruit je diverse rondwandelingen kan starten. Omdat we hier nog nooit hadden gelopen, kozen we voor de eerste keer maar even "op zeker"  te gaan en te kiezen voor de kortste rondgang door het gebied, wat in dit geval betekende dat we de "Rondwandeling Konijnenberg" voor ons rekening gingen nemen. Eenvoudig genoeg te doen, het was gewoon het blijven volgen van de groene paaltjes en dan kom je vanzelf weer terug bij de parkeerplaats. Het was overigens heerlijk rustig bij de start, in totaal stonden er drie auto's, waarvan wij er twee hadden meegenomen.

Er was ook tijd voor een meditatief moment
Na een korte start over een pad, kwamen we al snel bij een grote vijver, waar we door het mulle zand liepen en waar de kinderen als een gek de duinen op en neer renden (zelfs Daan ging als een Brutus tekeer, terwijl hij eerst had gezegd niet zo heel veel zin te hebben). Daarna volgenden diverse paden door het natuurgebied, waarvan er geen van allen verhard bleek te zijn. Op het midden van de wandeling was er een flinke stijle klim naar boven en, hoe verrassend, niet veel verder was er een stevige daling (lekker voor de bovenbenen). Daarnaast kwamen we nog een monument tegen voor gevallen verzetstrijders, maar dat was denk ik uiteindelijk nog beter verstopt dan de verzetstrijders zelf gedurende de tweede Wereldoorlog. De wandeling zelf werd overigens erg goed aangegeven met duidelijke paaltjes, die goed zichtbaar en goed onderhouden waren. Dat vind ik altijd wel erg prettig, niets vervelender dan verdwaald raken (nu zijn het niet de Pyreneeën, maar goed, vervelend blijft het toch...).

Na ongeveer anderhalf uur waren weer op de plaats waar we de wandeling gestart waren. Die was uitermate goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer maar eens de rondwandeling "Bleek en Berg" proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten