zondag 26 februari 2012

Palazzo 2012: 12,5 jaar Hans en Leny!

Mandy Mercedes was erg goed
Dit jaar zijn Hans en Leny 12,5 jaar getrouwd. Dat moest uiteraard gevierd worden, en na een tijd zoeken kwamen ze uit op Palazzo, een diner show met veel acrobatiek, humor en beter eten. Vijf jaar geleden waren we hier ook al een keer geweest, toen zwaaide Ron Blaauw de scepter en stond de tent bij de Westergas Fabriek. Nu had Palazzo de tenten opgeslagen naast de Heineken Music Hall en was Robert Kranenborg de bedenker van het menu. Om kwart over zes mochten we aan tafel aanschuiven en werden we door Mr PP, de gastheer van de avond, naar onze plek gebracht. Dat was een van de beste, want hij was vlak naast het podium waar alle acts optraden. Hoewel, de beste....de eerste act was een rolschaats duo uit Italië (Duo Giurintano), dat de zwaartekracht tartte en waarbij sommige mensen angstig werden dat de dame van het gezelschap het publiek in geslingerd zou worden. Hierna volgenden de acts zich in rap tempo op. Hoewel alle acts wel iets in zich hadden wat ze speciaal maakten, waren mijn persoonlijke favorieten de erg lenige Mandy Mercedes uit Portugal, die een mix van acrobatiek en jongleren liet zien  die zijn weerga niet kende en het duo Vik en Fabrini uit Brazilië, die een weegaloze goochelact combineren met "de menselijke machine". En dat allemaal aan elkaar gepraat door de eerder genoemde Mr PP en de Chef/ stand up comedian John Fealey, die ons ook een kijkje in de keuken gaf hoe Engelsen naar Nederland kijken ("lekker" is niet alleen goed eten voor jullie, maar het is het hele universum van de Nederlander, alles is "lekker", van het eten tot de vrouwen tot het weekend....).

De tonijn was erg goed
En dan het eten.  Het betrof een vier gangen menu dat door Robert Kranenborg samen was gesteld. Soms waren het wel wat erg bijzondere combinaties, zo heb ik zelden tonijn met popcorn voorgeschoteld gekregen. Het was soms even zoeken hoe de ingrediënten bij elkaar pasten. En voor de "niet vis- of vlees eter" (we hadden er vier aan tafel die of geen vis of geen vlees aten), vond ik dat meneer Kranenborg zich er wel erg makkelijk af had gemaakt, door bv dan de vis door tofu te vervangen en de rest van het gerecht hetzelfde te laten. Je zou van een kok van zijn statuur toch iets creatievers mogen verwachten dan dat. Maar ik had daar zelf gelukkig geen last van :-), en ik vond het diner prima in combinatie met de optredens die gegeven werden (dat is toch het mooie van Palazzo, normaal heb je bij een diner show goed entertainment maar dan eten wat je thuis beter kan maken, dat was deze keer niet het geval :-)). Met name de cocktail met zalm en het tussengerecht van bonito tonijn (ondanks de popcorn :-)) waren erg lekker!!

Al met al een erg fijne avond met top entertainment en goed eten. Hans en Leny, bedankt voor het mogelijk maken van deze avond!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten