woensdag 24 juli 2013

Thrill Grill

Daan en Thymo bij de Thrill Grill Truck
Dit weekend las ik in het Parool over de Thrill Grill. Dit is misschien wel de eerste, echte foodtruck in Amsterdam. Ik heb het dan niet over een snackkar of een wagentje waar je sompige hotdogs kunt kopen (eigenlijk te vies voor woorden), maar een mobiele locatie die heerlijk en eerlijke gerechten maakt. Hoewel, gerechten, tot nu toe blijft het er bij een, de Thriller, een heerlijke hamburger, die ontwikkeld is in samenwerking tussen Robert Kranenborgh en ThrillGrill eigenaar, Joeri Rijneveld. Joeri groeide op in Azie waar op iedere hoek van de straat lekker eten te koop is en wilde dat ook graag naar Amsterdam brengen. Dat is natuurlijk een meer dan prima initiatief en dat moet ondersteund worden :-). Zeker met nog de hele Austin Foodtruck scene in het achterhoofd, vond ik dat we dit in ieder geval een keer uit moesten gaan proberen. Dus gingen we met de familie woensdag op pad.

De Thriller is een killer, super lekker!!!
Ik was even op het verkeerde been gezet, want op de site van ThrillGrill stond dat men om 12 uur bij Sloterdijk zou staan, maar waar een foodtruck wel eens last van heeft, is dat de gemeente geen toestemming geeft om ergens te staan. Zo ook de gemeenteraad waar Sloterdijk onder valt, dus hadden de jongens van de ThrillGrill besloten om naar de Zuidas te verkassen, om precies te zijn het Gustav Mahler plein. En route hadden we nog even contact met Michael en Thymo, want met hen had ik het gisteren over de Thriller gehad en we hadden beiden de intentie om de Thriller te gaan proberen. goed nieuws, want zij waren net aangekomen en omdat ik het geluk had dat ik de auto op 50 meter van de Thrill Grill kon parkeren liepen we, tussen alle advocaten en bankiers van de ABN AMRO in nette pakken door, in een minuut naar hen toe. De keus was snel gemaakt, want zoals gezegd serveert de ThrillGrill op dit moment slechts 1 gerecht, de Thriller. Eerlijk rundvlees, heerlijk broodje (luchtig van binnen, krokant van buiten), zuur van Kesbeke,  smaakvolle kaas, knapperige uien en sla, verse tomaten en bacon van Brandt en Levie: samengevat in de Thriller die op houtskool ter plekken gemaakt wordt resulteert in een fenomenale hamburger. Zelfs Ans was er erg van onder de indruk en die is normaal gesproken geen echte hamburger liefhebber. Ik vond het buitengewoon lekker en kon me nog maar net beheersen om er niet nog een te bestellen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een echte aanvulling voor het Amsterdamse straatleven is en wil iedereen aanraden om hier eens een echte culinaire hamburger te gaan eten. Meer dan de moeite waard, ook om er een stukje voor om te rijden. Ik hoop dat dit mooie initiatief gaat slagen en dat ook de gemeenteraden inzien dat dit echt toevoegt. Dat verdient Joeri in ieder geval. Wil je weten waar de ThrillGrill zijn tenten opslaat? Check dan de site of volg ze op Twitter (@ThrillGrill).   

2 opmerkingen:

  1. Ik zie een tussendoor uitje voor de boys ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mocht het een keer in de plannen passen, dan is het zeker een aanradertje!!

    BeantwoordenVerwijderen