zondag 20 februari 2011

Daan is negen jaar!

Zweinstein was de grootste doos
Zaterdag was het de verjaardag van Daan. Toen hij vrijdag ging slapen, vroeg hij wel vier keer hoe laat hij op mocht staan. Streng doch rechtvaardig hielden wij het simpel voor onze kleine vriend: gewoon zeven uur, net als altijd. Zaterdagochtend stond Daan dan ook vroeg voor onze neus. Is het al zeven uur? Ja, ja, kom op, we moeten naar beneden voor de cadeaus. Nog erg niet wakker stapte ik uit bed, keek op de klok en....zag dat het 4.45 uur was! Met de nodige moeite wisten we Daan weer in bed te krijgen, maar dat werden uiteindelijk nog 2.15 uur onrustig liggen. Strak om 7 uur ging de wekker (lees: Daan) af en togen we met zijn allen naar beneden. Daar was het tijd om de cadeaus uit te pakken. Dat was deze keer wel een heel verschillend assortiment. Om precies te zijn was het: Lego, Lego, Lego, Lego en een PS3 spel......van Lego Harry Potter :-). De Lego viel uiteen in twee onderdelen, namelijk Harry Potter en Ninjago. Al met al was het een kast vol, dus zondag kan er flink gebouwd gaan worden!

Daan en Jeroen stortten zich op de PS3 en ik kon het restant van de boodschappen gaan halen, waaronder de taart. Om 14.00 uur kwam de visite, door wie Daan wederom onder de cadeaus bedolven leek te worden. En drie maal raden wat hij daarvan kreeg? Ja, inderdaad, Lego, Lego, Lego en.....Lego! Normaal wil Daan dan gelijk aan de slag, maar het was lekker weer, dus samen met de neefjes en het nichtje werd er eerst een flink aantal uren in de tuin gespeeld (en dat is ook wel eens fijn, want daarvoor hebben we dit perceel natuurlijk ooit gekocht!).

Ben je net terug uit Chennai, eet je 's avonds toch Indiaas
Zo rond een uur of half zes was het tijd om het diner te gaan regelen. De kids hadden toch hun zinnen gezet op een rondje friet, dus werd ik op pad gestuurd om dat te regelen. Uiteraard naar de beste snackbar in Zwanenburg, Cafetaria Merksnack. Ans ging het diner voor de volwassenen halen en om mij een groot plezier te doen, werd het Indiaas (jaja, je moet toch even afkicken na een tijdje in dat prach-ti-ge land!!). Dus even naar India Corner in Haarlem, aangeschreven als het beste Indiaase restaurant van Haarlem. Ze kreeg ook nog een warmhoudapparaat mee, dat was super service. Het was een prima maaltje, met speciale aandacht voor het gerecht met spinazie en de ruime sortering van verschillende soorten naans die bij de gerechten geserveerd werden. Om een uur of half tien vertrokken de laatste gasten en ruimden Ans en ik de boel een beetje op, keken nog een aflevering van The Killing en daarna gingen we redelijk vroeg naar bed, want de volgende dag was het alweer de verjaardag van Ans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten