vrijdag 4 februari 2011

Een lekkere bruch

Een meer dan uitstekende brunch in Amsterdam Zuid!
Zoals eerder deze week geblogd is er in Amsterdam sinds kort een vestiging van Le Pain Quotidien. Omdat Ans en ik er warme herinneringen aan hadden vanwege de vestiging in New York waar we vorig jaar vaak kwamen, gingen we vandaag maar eens kijken hoe de Nederlandse versie eruit zag. Na eerst bijna Michiel Romeyn van zijn fiets gereden te hebben, kwamen we bop het Cornelis Troostplein aan. Waar vroeger een Italiaans restaurant zat, zat nu Le Pain Quotidien. Bij binnenkomst was direct te zien dat de inrichting nagenoeg identiek was als in New York. De zaak wordt grotendeels gedomineerd door een grote "ontbijttafel", waar toen wij aankwamen inmiddels al een "vrouwenclub" plaats had genomen van ongeveer 15 vrouwen, waar iets later ook Barbara Barend met kind aansloot. Het was mij het dagje BN'ers wel ;-).

Na bestudering van de kaart bleek deze ook veel overeenkomsten te hebben met die in New York. Ans schoot bijna in tranen toen bleek dat de havermout er niet op stond, maar ja, je kunt helaas niet alles hebben :-(. Uiteindelijk namen we de brunch, met een selectie van diverse broodsoorten (oa spelt), brioche, croissant, granola en twee eitjes. Met daarnaast een heerlijke kop dubbele cappuccino en een heerlijke jus d'orange, was het goed toeven.

Ik kan het iedereen aanbevelen om hier eens een keer naartoe te gaan, heerlijk knapperig brood, uitstekend beleg en prima drankjes. Kwaliteit komt zeker in de buurt van New York (maar dat kan natuurlijk ook lekkerder in mijn geheugen lijken dan het was :-)). Bediening was ook goed. enige nadeel vandaag waren de schreeuwende vrouwen aan de ontbijttafel, maar ja, ook dat deed heel erg aan New York denken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten