zondag 25 september 2011

Monsterjam 2011

Er was ook een Eendenrace!!
Zaterdag ging voor het weekend het wekkertje lekker vroeg. Om kwart voor zeven mocht ik namelijk mijn warme bed verlaten om samen met Daan naar Zutphen af te reizen om neef Joost op te halen om daarna naar Arnhem te rijden voor een bezoekje aan Monsterjam 2011. Daan had zich goed voorbereid, want toen ik hem wakker wilde maken keek hij me al lachend aan, sloeg de dekens van zich af en het bleek dat bij zich 's nachts alvast aangekleed had, zodat hij 's ochtends sneller weg kon. Wat een slim manneke is het toch!! Na Joost afgehaald te hebben was het een half uurtje rijden naar het Gelredome in Arnhem. Daar was de pit party reeds begonnen. Nou ja, party.....buiten waren twee trucks opgesteld, er was een stand met radiografisch bestuurbare auto's (de monster trucks in het klein) die wel heel erg snel konden en, ja het kon ook bijna niet anders, een stand van de Rabobank (Monsterjam en Rabobank, het past erg goed bij elkaar :-)). Daarnaast konden we alvast naar binnen, naar het veld waar het allemaal ging gebeuren en daar stonden alle andere trucks die aan de race mee gingen doen plus de bestuurders, waar alle kinderen en een beperkt aantal volwassenen handtekeningen aan konden vragen of mee op de foto konden gaan. De trucks hadden natuurlijk spectaculaire namen, waarbij er veel verwijzingen waren naar comics (ik telde Iron Man, Thor, Swamp Thing en Spider-Man), maar de meest favorieten bleken Madusa, El Toro Loco, Mohawk Warrior, Monster Mutt, Maximum Destruction en Grave Digger te zijn. Ze moeten goed in het gehoor hebben gelegen, want ik kan alle twaalf deelnemers nu (een dag later) nog steeds opnoemen. Daar moet een marketing bedrijf achter zitten :-). Je kunt gelijk een favoriet kiezen en dat maakt de show een heel stuk leuker. Ik nam de Mohawk Warrior, Joost Grave Digger en Daan de Monster Mutt.

De favoriet van Daan, helaas niks gewonnen :-(...
Om twaalf uur ging het spektakel los. Eerst met een race met een aantal lelijke eenden, maar daarna kwamen de trucks het veld op. Wat een geweldig kabaal maken die dingen, de oordoppen die we hadden gekregen en gekocht kwamen goed van pas. Daarna gingen men een potje racen met wat springwerk hier en daar, met als winnaar Iron Man. Daarna was er een tussendoortje van een golfkarretje dat door een jet motor voortgedreven werd. Giga herrie en de hitte van de motor was door het hele stadion te voelen! Volgende act waren motor crossers die allemaal kunstjes gingen doen (pretty spectacular), maar op ene gegeven moment begon ik me ernstig aan de commentator te ergeren, die alles maar "radicaal" vond. De slotact was het freestylen van de trucs, die dan allemaal kunstjes over de schansen die opgeworpen zijn of over auto wrakken gaan doen. Dat zag er wel heftig uit, maar na een keer of zes heb je het wel gezien en als je dan twaalf stuks voor je kiezen krijgt met de toppers aan het eind, dan word je wel een beetje gaar.  Tenminste ik dan, als leek en niet als uberfan. De winnaar werd uiteindelijk Mass Destruction, wat Daan bijna tot tranen bracht, omdat Monster Mutt een wiel verloor en daardoor een lage score kreeg ("iedereen voor wie ik ben wint nooit eens iets", eenzelfde gevoel wat ik die avond van Ajax - Twente kreeg....).

Al met al een leuke ervaring en Daan en Joost hebben er super van genoten. Ik heb ook onomwonden vast kunnen stellen dat het eten en drinken in het Gelredome echt 100 keer beter is dan in de Amsterdam Arena (maar ja, daar is het dan ook echt bagger eerste klas) Maar ik denk dat we Monsterjam 2012 maar aan ons voorbij laten gaan. 

1 opmerking:

  1. goed deze zijn echt een monsters truck en ik ben verbaasd om ze te zien vanwege hun hoogte en hou echt van om ze te zien in een actieve state.This soort trucks zijn altijd nodig wat extra gewone vaardigheden, veel concentratie en het harde werk dat is echt bewonderenswaardig.

    Groeten
    Brett
    Nitrotek

    BeantwoordenVerwijderen