zondag 4 december 2011

Een wagen voor het volk?

Aardig bakkie, kandidaat opvolger van de C5?
Afgelopen vrijdag mochten bij de C5 de winterbanden gemonteerd worden. Zeker met alle verhalen over horrorwinters en nachten met temperaturen van -15 Celsius leek dat geen overbodige luxe. Dus liep ik 's ochtends in mijn overhemd en vest en zonder jas, muts of handschoenen het filiaal van het Motorhuis in. Normaal krijg ik als vervangende auto een ongelofelijk afgeragde Opel Zafira, die een automaat heeft die slechter schakelt dan ik. Wat schetste mijn verbazing dat ik deze keer een spikslinter nieuwe Volkswagen Passat Blue Motion mee kreeg! Hoewel het een 1.4 liter motor was, reed hij toch wel erg lekker, moet ik toegeven. Ik heb altijd iets tegen de "wagen voor het volk"  gehad, maar het viel me alles mee, sterker nog: hij ging als een wilde! Ook het dashboard was prima, met uitstekende touch screen navigatie. En ook de sensoren voor en achter waren prima. Ik miste natuurlijk wel het een en ander, zoals het automatisch openen en sluiten van de achterklep, de spiegels die niet vanzelf inklappen als je de deuren op slot doet en de lederen bekleding (en bijbehorende stoelverwarming). En Daan en Jeroen wilden toch nog wel de TV in de hoofdsteunen :-).

Maar toen ik zag wat de prijs van de auto was, namelijk 34.500 Euro en de bijtelling 20% was, heb ik hem toch even op de lijst gezet om bij de volgende ruil van auto's eens serieus naar te kijken. Voor 5.500 Euro moet er toch nog wel wat bij de ritselen zijn, want vanwege de economisch mindere tijden in Nederland heb ik besloten toch niet teveel over de grens van een schamele 40.000 Euro voor een auto uit te willen komen volgende reis :-).

2 opmerkingen:

  1. Zelfde prijsklasse als de Lexus (en ook de Prius) edoch die zijn er voor 14 procent momenteel. Wat het na 1 juli gaat worden hangt van de regering af maar 6 procent op 40K is toch geld te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is zeker waar!!! Dus ook nog steeds een optie!

    BeantwoordenVerwijderen