dinsdag 27 december 2011

Tweede Kerstdag

Kerstcake door Jeroen en Ans
Na de terugkeer van De Nederlanden had ik precies 15 minuten om even uit te buiken. Daarna mochten Ans en ik direct in de beugels om Tweede Kerstdag voor te bereiden. Om het allemaal op de dag zelf te doen was namelijk net wat teveel. Dus troffen we de voorbereidingen voor alle gerechten die we dan zouden eten, beginnende met twee prachtige kerstcakes die Ans en Jeroen maakten, wortel-sinaasappelsoep, Provençaals Kalfsvlees en diverse nagerechten (zoals zelf gemaakt roomijs). Dat scheelde een boel werk de volgende ochtend, wat ook maar goed was ook, want anders hadden we het echt niet gered. Vervolgens maakte Daan maandagochtend nog zijn beroemde gevulde eieren en toen konden de gasten arriveren. Vanaf een uur of 13.00 druppelden de eerste binnen (nou ja, die had ik zelf opgehaald dan....:-)), en rond 14.15 was iedereen aan tafel. Een mooi moment om eerst maar eens Jeroen zijn verjaardag nog luister bij te zetten voor de familie. Jeroen had geluk, want veel van de cadeaus die hij gevraagd had, bleken in de uitverkoop gezeten te hebben, zodat hij ongeveer twee keer zoveel dingen kreeg als verwacht. Daar zei hij geen "nee"  tegen....

Elvis has left the building.....
Na de kerstcake en een schaal tapas van slagerij Melman soldaat te hebben gemaakt, was het tijd voor het traditionele cadeautjes spel, voor het eten altijd de kinderen. Dat blijft ook een genot om naar te kijken, hoe ze strijden om spulletjes die ingepakt zijn en waar ze nog niet van weten wat het überhaupt is. En dat ze ook heel blij kunnen zijn met een springtouw in plaats van per definitie naar de iPad te grijpen. Ook traditioneel is dat dat spel altijd uitloopt en dat we daardoor te laat met het diner beginnen. En dat het bereiden van het diner ook weer meer tijd kost om af te maken dan we gedacht hadden (zo had ik deze keer een uur sudderen van het kalfsvlees over het hoofd gezien, en dat was toch echt nodig om het vlees zo mals te krijgen als we het ook willen hebben). Wat wederom goed was om te zien, was dat de kinderen alle gerechten wederom meeaten of in ieder geval het echt een kans gaven. Stoer hoor!!! Na de laatste gang was het inmiddels half elf geworden en moesten we nog aan het cadeautjesspel voor volwassenen beginnen. Helaas lukte het Danielle & familie niet om te blijven, omdat ze overvallen was door een allergische aanval (hoewel ik haar er serieus van verdenk zo er onderuit te willen komen om spullen vanuit het spel mee naar huis te moeten nemen :-)). Zo flexibel als Ans is, paste ze de spelregels een beetje aan en dan kun je zien dat het percentage van het mogen pakken van een pakketje van 33 naar 50% verhogen en het niet terugleggen van cadeautjes in de pot, het spel echt een heel stuk sneller maken. Daarom waren we om half een uiteindelijk helemaal klaar met ons spel, en had iedereen wel een paar PRACH-TI-GE cadeaus die hij of zij mee naar huis mochten nemen. Zo was er voor Hinkje een hele mooie plastic pruik, kreeg Hans handboeien met bont en was ik de gelukkige ontvanger van een echt Elvis zonnebril (inclusief de bijbehorende bakkebaarden!!).

Maar de samenvatting van de avond was dat "a good time was had by all". Zo goed, dat de uitnodiging om oudejaarsavond in halfweg te vieren alweer door enkele zonder schroom aangenomen werd :-). Dus, tot over zes dagen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten