vrijdag 15 juni 2012

American Pickers

Mike en Frank, grappige kerels
Van de week zat ik voor de verandering eens te zappen op TV. Tijdens dat zappen schoten drie dingen door mijn hoofd: 1) ik heb nog nooit zo weinig van een EK Voetbal gekeken als dit jaar (anderhalve wedstrijd om precies te zijn), 2) toen ik ooit voor het eerst TV keek bestond het zappen uit twee kanalen en 3) wat zijn er een boel zenders die ik nog nooit gezien heb en wat is er veel slechte TV. Puur bij toeval kwam ik op kanaal 206 van Ziggo uit en dat bleek The History Channel te zijn. Daar werd een aflevering uitgezonden van American Pickers, een "reality show"  over Mike Wolfe en Frank Fritz van Antique Archaeology. In het kort komt het erop neer dat deze mannen in de staat Iowa en aanpalende staten binnen de VS op zoek gaan naar wat zij "rusty gold"  noemen. Ze gaan op bezoek bij mensen met "verzamelingen" van oude troep, soms op afspraak en soms onaangekondigd (Freestyle Picking). Door het doorzoeken hiervan, vinden ze bijzondere dingen die "awesome"  of "cool"  zijn en die ze weer voor een leuke marge door kunnen verkopen. Wat leuk aan de serie was, was dat je echt hele bijzondere mensen te zien krijgt (een soort Showroom gevoel dat vroeger bij de NCRV uitgezonden werd), de bijzondere kennis van bepaalde gebieden van Mike en Frank en het feit dat ze niet iedere aflevering een Stradivarius of een van Gogh vinden. En dat ze ook dingen voor 10 dollar kopen om het vervolgens met veel plezier voor 20 dollar weer door te verkopen.

Ook wordt de mannen soms gewoon de deur gewezen en soms vinden ze helemaal niets als ze ergens op onderzoek uitgaan. Dat maakt het wat geloofwaardiger dan de meeste van de shows waar het altijd alleen maar hosanna is. En de interactie tussen Mike en Frank is ook gewoon erg lachen! Is er dan niets gemanipuleerd aan American Pickers? Dat zal zeker wel het geval zijn, het is niet voor niets een TV serie, maar het komt redelijk getrouw over. en Mike en Frank doen dit werk ook echt, hoewel ze wellicht nu meer inkomsten van deze show hebben, want het is de grootste hit die History Channel ooit gehad heeft.

Als je een paar afleveringen na elkaar kijkt, dan zie je ook wel een patroon in iedere aflevering. Maar tot nu toe verveeld het niet en was het de moeite waard om even het eerste seizoen te downloaden. Veertig minuten ontspanning per keer, je kunt je slechtere dingen voorstellen :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten