zondag 22 januari 2012

Diner bij Merlet

Een indrukwekkende kaaswagen
In december was Rene jarig en om dat te vieren was het weer tijd voor een diner! Hoewel onze eerste keuze het restaurant Lastage op de Geldersekade was (deze bleek echter redelijk vol te zitten en de man aan de telefoon redelijk onbeschoft), kwamen we uit op Merlet in Schoorl, waar we ook al een tijdje lang ons oog op hadden laten vallen. Na even zoeken (de navigatie sloeg op hol, omdat men bij Alkmaar en Schoorl flink aan het verbouwen is) en het vinden van een parkeerplaats (die van Merlet was overvol), konden we om 19.30 uur aan tafel. Een bijzonder mooie locatie, erg sfeervol ingericht met uitstekende stoelen waarvan het geen straf was om er een paar uur op te zitten. Zoals bijna altijd gebruikelijk kozen we het menu, dan heb je, zeker als je voor het eerst bij een restaurant bent, toch het beste overzicht van de kwaliteiten van de chef. Deze keer zes gangen, dus dat was qua aantal nog goed te overzien ook! Na een glas champagne voor Rene en water met bubbels voor mij, waren we er helemaal klaar voor!

De bediening was helemaal super!
Het diner was absoluut erg goed. Zo at ik voor het eerst in mijn leven varkenswangetjes en dat was zeker in combinatie met de kreeft in het gerecht een genot om te eten. Daarna volgende rogvleugel, tarbot, patrijs, een zeer uitgebreide kaaswagen en een dessert van chocolade/ vanille/ banaan. Eten was bijzonder goed, helemaal niks op aan te merken. Nou ja, de portionering was wellicht iets te groot, maar beter zo dan andersom. Maar wat de avond echt bijzonder maakte was in dit geval de prestatie van de bediening die ons binnen een paar uur ons helemaal thuis liet voelen. Als je het enthousiasme van sommelier Stefan Wierda ziet, dan kun je niet anders dan daar in mee gaan. Maar ook onze twee "vaste"  dames aan tafel, Diana en Marjolijn (die de gigantische kaaswagen bemande), zorgden voor een grote gastvrijheid en een heerlijke avond, die zeker naar meer smaakt! En dat zal er denk ik ook zo maar zeker van gaan komen!!

Het lijkt natuurlijk of ik nu het restaurant te kort doe met de beschrijving van restaurant, diner en bediening. Maar dat komt omdat de uitgebreide recensie op Smulweb is geplaatst en te lezen via deze link. Zeker waar om te checken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten