zaterdag 7 januari 2012

The voice of Holland live show

Ossehaas Bali bij Loetje in Laren....hmmmmm!!!!
Na tussen kerst en oud & nieuw de show van de talenten van The Voice of Holland in de Heineken Music Hall, kreeg ik (met dank aan Wim Andrea) een uitnodiging om ook de live TV show een keer bij te wonen. Omdat ik ook wel eens wilde weten hoe zo een opname van het meest populaire programma van Nederland nou eigenlijk in zijn werk gaat, ging ik daar graag op in. Gelukkig wilde oma Willy graag dat Daan en Jeroen bij haar kwamen logeren, dus na hen naar Elst gebracht te hebben reden we vervolgens naar Laren, om daar eerst een hapje te doen bij Loetje in Laren. Nu ken ik Loetje in Amsterdam, en de enige vergelijking met Loetje in Laren is dat de kaart hetzelfde is en dat de biefstuk even goed is. Daar houdt de vergelijking wel een beetje op, want Loetje in Laren is vele malen groter, veel minder een bruin café en het publiek kan je zo in Gooische Vrouwen plaatsen!! Maar bediening was prima en de biefstuk echt subliem. Ik had deze keer de Ossehaas Bali, heerlijk pittig en in een prima jus. En met de patat, champignons en gebakken uiten erbij, was het echt vintage Loetje eten en een uitstekende bodem voor het restant van de avond in Studio 21.

Podium van TVOH in Studio 21
Het was de eerste keer dat ik op het mediapark was, Studio 21 was niet zo moeilijk te vinden (zeker niet met een slimme parkeertruc achter de hand :-)). Bij het binnenkomen viel me wel op hoe klein de lobby e.d. was. Wat me verder opviel was dat ik direct een geheimhoudingsverklaring moest tekenen. Het bleek namelijk dat vandaag de kwartfinales van The Voice of Holland was, waarvan de "sing off" vrijdag wel opgenomen, maar zaterdag pas uitgezonden werd. Verder was daar overigens geen enkele controle op, dus ik had ook gewoon een valse naam op kunnen geven. Daarna de tribune op en vanaf acht uur werden we geconfronteerd met de man die ons de hele avond ging "begeleiden". Je zou het ook drillen kunnen noemen, want het werd direct duidelijk dat een en ander een ontzettend strak geregisseerd geheel was. Klappen en juichen wordt grotendeels op commando gedaan. Hoewel, nee, dat is te zwaar gezegd. Het publiek is echt heel erg enthousiast en zou sowieso wel de handen kapot geklapt hebben en de kelen schor geschreeuwd hebben, maar het werd in hele strakke banen geleid.

Overleg tussen de coaches (Nick, Simon en Marco...)
De term "klapvee" komt wel naar boven en dat is het ook wel een beetje. Als je je niet over kan geven aan een "regie op plezier"  dan ben je hier aan het verkeerde adres en ga je een heel vervelende avond tegemoet. Zo wordt precies aangegeven wanneer je op moet staan en weer gaan zitten, daar heb ik voor mezelf een persoonlijk record in gebroken. En ook de term "en nu allemaal uit je patatzakkie gaan!!!!" heb ik deze avond geleerd. Ans en ik hadden geen last van enige gene in deze, en dan is het echt een hele ervaring om mee te maken. Je ziet nu dingen toch heel anders dan op TV. Zo wordt het podium continue schoongemaakt (door Mikey, die standaard aan het eind van de avond onder de dames verloot wordt door de gangmaker van de avond). Bij de coaches kun je zien dat Angela Groothuizen veel omvangrijker is dan op TV, en dan met name een lichaamsdeel net onder haar rug :-)). En dat van Nick en Simon het goed te melden is dat Nick een hele aardige gast is en Simon best wel een arrogante en cynische zak hooi (en natuurlijk niet te verwarring met Simon van De Sammies, dat is een toffe peer!!). En wie we ook zagen: John de Mol! Wel een mooie betrokkenheid dat hij bij elke uitzending zo aanwezig is. John kwam een paar keer met de coaches overleggen. Ik weet natuurlijk niet wat daar natuurlijk besproken werd, maar ik zou bijna kunnen denken dat een gesprek daar ongeveer zo gegaan kan zijn:

- John: Marco, vind je ook niet dat Iris door moet gaan?
- Marco: Nee, ik vind die Bart Brandjes eigenlijk veel leuker, lekker eigenwijs!
- John: Marco, ik denk dat jij de mensen omdraait. Je bedoelt dat meisje met die harp.
- Marco: Nee, ik bedoel.....
- John: Marco, wie heeft jou geholpen met deze plek als coach bij TVOH?
- Marco: .......John, vindt jij ook niet dat Iris veel beter is dan Bart?
- John: Marco, wat spontaan dat jij dat zo zegt......

Om middernacht was het eerste deel klaar en daarna volgde nog de "geheime" sing off, waar Ans en ik een 100% score hadden met voorspellen wie er door zou gaan (dat had je in de commentaren van de coaches eerder op de avond al duidelijk af kunnen leiden). Het spektakelwas om 1.15 uur afgelopen en na de auto weer gevonden te hebben waren we om 2.15 uur weer thuis. Een hele leuke ervaring en beurse handen van het klappen rijker!!

2 opmerkingen:

  1. Totaal andere muziek maar door jouw associatie met klapvee. De heideroosjes zijn aan hun afscheidstournee begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klap-vee, klapt u even mee. Handen op elkaar, een twee hupsakee. Klap-vee, klapt u even mee. Handen op elkaar, maar ik doe mooi niet mee!!!

    Heideroosjes heb ik inmiddels al meer dan 10 jaar geen plaat meer van gehoord, dus die laat ik even aan mijn deur voorbij gaan.

    BeantwoordenVerwijderen