zaterdag 14 januari 2012

Jeroen in de sloot!!!!

Hier was de boel al uitgespoeld
Ik was er helemaal klaar voor om een stukje te tikken over de halve finale van The Voice of Holland (onder andere dat we zo lekker rustig konden kijken omdat de jongens in het kantoor gingen slapen, erg stoer). Of een mooi stukje over het op orde brengen van de tuin (komt later wel). Maar dat alles moet even wachten. Vandaag hadden we namelijk een semi traumatische ervaring. Zoals gezegd, we waren dus de tuin op orde aan het maken. Jeroen zou helpen, maar al snel kwamen Kyle en Ryan langs om hem op te halen en meneer was fluitend verdwenen. Gee probleem, het was lekker weer en we hadden er goed de snit op. Om half twee tijd voor een lunch, met een heerlijke meergranen baguette met humus, rucola, komkommer, rode ui en kappertjes te eten (kan ik iedereen aanraden, yammie, yammie), toen we plotseling Jeroen zijn stem voor de deur hoorden. Bij het opendoen schrokken we ons de blubber. Letterlijk, want Jeroen zat tot boven zijn middel onder de modder, pikzwart en stinkend als een otter (door de schrik heb ik geen foto gemaakt, kun je nagaan wat een indruk het maakte....).

Wat was het geval? De drie kameraden hadden het idee gekregen om slootje te gaan springen of over een plank naar de overkant te lopen. Bij Kyle en Ryan ging dat goed, maar Jeroen was van de plank gegleden en zo de sloot in gegleden en in de prut weggezakt. Gelukkig waren de andere twee jongens bij machten om hem uit de sloot te trekken en naar huis te brengen. Heel erg vies, met een kleine kras op zijn gezicht maar verder ongeschonden, kon hij daarna buiten uitkleden en snel onder de warme douche, waar ik de prut nog uit zijn bilnaad moest spoelen! Er was niet blijvend, alleen zijn kleren waren echt smeriger dan smerig (hele dure kleren, dat dan weer wel....) en we moesten zijn schoenen weggooien, maar we telden onze zegeningen!!!

Jeroen heeft er wel van geleerd. Na de douche gingen we nieuwe buitenspeelschoenen halen. Voor 15 Euro prachtige Hummel schoenen bij Haverhals, echt een koopje in de uitverkoop die nu loopt, als je nog niet langs bent geweest echt snel doen!!! Maar Jeroen heeft in de winkel tegen iedereen gezegd dat hij echt niet meer in de buurt van slootjes ging spelen. Echt niet hoor!!!! Hopelijk houdt hij zich eraan. Dat hij niet bang is blijkt wel, want nadat we de schoenen hadden gekocht vloog hij alweer de poort uit, om snel naar Kyle en Ryan te gaan om lekker verder te spelen. Deze keer in een "boomhut", zonder water in de buurt.....

2 opmerkingen: