|
Ze waren er weer, de tomaten van de Kwekerij |
Nu het weer lente is geworden openen diverse gelegenheden hun deuren. Dit weekend was het de beurt aan De Kwekerij, op de Osdorperweg. In 2011 heb ik daar heel erg veel lekker eten gehaald (net zoals bijvoorbeeld de chef van Vermeer), maar zo in de herfst waren de kassen leeg en sloten de deuren. Vandaag was De Kwekerij weer voor het eerst in 2012 open. Dan is er maar een actie die ondernomen kan worden, en dat is om met gezwinde spoed erheen te gaan. Toen we aankwamen bleek Walter de deuren al geopend te hebben, maar hij gaf bij binnenkomst direct aan dat door de geringe temperatuur van de afgelopen dagen, nog een flink aantal gewassen nog niet rijp genoeg waren, waaronder de paprika's, aubergines en courgettes. Maar gelukkig was er nog genoeg om een paar tassen mee te vullen en mee naar huis te nemen. De basis was weer een mooie selectie van tomaten, die verrukkelijk smaakten, zowel voor afzonderlijk eten als in de sla en ook een speciale soort die extra smaak krijgt als ze gebakken worden.
Ook weer erg smakelijke uien, bloemkool, andijvie en oud Hollandse raapstelen. En ook de boeren yoghurt en scharreleieren mogen er zoals altijd weer wezen. En nog goed aan de prijs ook. Enige wat tegenviel waren de aardappels voor 3,50 Euro per kilo vond ik dat nou net niet de prijs - kwaliteitsverhouding waar ik naar op zoek was. Maar dat kan ook zijn omdat ik niet zo van gekookte aardappels houdt. De komende weken zal het assortiment op zeker uitgebreid worden, ik heb er de komende maanden weer een vaste stop op de boodschappenroute bij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten