zaterdag 6 maart 2010

Een dagje de stad in

Dit weekend hebben we een logé. Joost kwam vanochtend om half tien bij ons binnen vallen om op zaterdag bij ons te blijven slapen. Nu had ik hem beloofd dat als hij kwam logeren, we ook een bezoek zouden brengen aan de Games Workshop in Amsterdam. Sinds kort is Joost namelijk "into Warhammer 40K". Kort samengevat is dat het spelen van veldslagen in een science fiction wereld met tinnen soldaatjes (die nu vaak van plastic zijn). In Amsterdam (op het Rokin) is de grootste sortering in Nederland hiervan, dus daar moesten we echt heen. We besloten er een leuk uitje van te maken, dus gingen Daan, Joost en ik er op uit. Dus na in de Kolk geparkeerd te hebben waren we een korte wandeling later in winkel. Daar keek Joost zijn ogen uit, want er was heel erg veel keus.
Hij kocht zelf twee sets en ik sponsorde hem met de basis set van de Space Marines. Overigens was het wel een winkel met veel rare figuren (en dan bedoel ik niet de figuurtjes), die hele dagen in de winkel zitten, over Warhammer praten, figuurtjes schilderen en daarna veldslagen spelen. Hebben die geen leven, een hele dag in die winkel hangen (hhmm,......nee, dat is toch niet hetzelfde als een hele dag in een comic winkel en dan de bakken met back issues bijvullen :-))?). Na drie kwartier vertrokken we weer met een tas vol spullen. Inmiddels was het al tijd om te gaan lunchen, dus liepen we naar het begin van de Kalverstraat en gingen daar naar de La Marche. Bij binnenkomst was de verse soep al goed te ruiken, dus Daan was gelijk helemaal verkocht (brood en soep en je hoort Daan niet meer :-)).
De soep moest nog even gemixed worden, dus deden we eerst een kort bezoek aan de Bart Smit om daarna terug te gaan en te genieten van een lekkere lunch in het zonnetje.Na de lunch was het een lekkere winkelwandeling van de kop van de Kalverstraat naar de Nieuwezijds Kolk. Op weg kwamen we langs een aantal leuke winkels en Joost werd de trotse eigenaar van een nieuw Swatch horloge (kan hij op tijd naar bed, want hij kan niet meer zeggen dat hij niet meer wist hoe laat het was :-)), een mooie hoed van O'Neill (in de winkel zelf kreeg hij al drie complimenten dat het hem top stond) en een RayBan zonnebril (wat een coole dude!!!). Daarna werd het even rennen, want Daan moest erg nodig plassen, maar gelukkig was er een Burger King vlakbij. Bijna bij de parkeer garage aangekomen, kwamen we nog bij een belangrijke halte, namelijk van der Linde, voor het beste slagroom ijs van heel Nederland! Daar konden de heren erg van genieten. En oh ja, ze hebben er ook heeeeeerlijke kaaskroketten, dus het kon niet zo zijn dat je die dan laat liggen, dus daar moesten we er toch ook wel ieder één van proberen. En eerlijk is eerlijk, die gingen erin als koek! De heren lieten het zich goed smaken, de laatste restjes van de kroketten werden voor de ingang van de parkeer garage genuttigd, voor een ander "landmark" van Amsterdam, namelijk coffeeshop Betty Boop (helaas mochten Daan en Joost daar nog niet naar binnen, want ze hadden wel trek in een...uh....kopje koffie :-)). Al met al een bijzonder geslaagd uitstapje, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Een klein fotoverslag is via deze link op Picasa terug te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten