vrijdag 5 maart 2010

Raw like sushi

De echte kenner herkent in de titel een cd van Neneh Cherry, maar deze keer gaat het niet over muziek, maar over eten (hé, weer eens wat anders). Afgelopen dinsdag hadden Ans en ik het plan opgevat om eens lekker te genieten van een sushi maaltijd. We hebben goede ervaringen met een kleine sushi bar in de Jordaan, Sugoi Sushi. Na een flinke tocht over de Haarlemmerweg die redelijk vast stond kwam ik in de Willemsstraat aan, maar helaas bleek nummer 95 op slot te zitten, want er was "een speciale gelegenheid", waardoor de zaak dicht was. Onverrichte zaken keerde ik terug naar huis, maar de gedachten bleven hangen. Ergo: vandaag had ik weer tijd om de reis naar de Jordaan te maken (na even een check op de site gedaan te hebben mbt de openingstijden :-)) en gelukkig was Sugoi deze keer open. Het is een heel klein zaakje waar iets van 16 mensen kunnen zitten, maar we hadden toch besloten om thuis te eten, dus gingen we voor de meeneem. Jonge en spontane bediening, die direct met advies voor je klaar staat, want het is natuurlijk even zoeken op de kaart (en ik wist niet direct wat onder andere een Sake Uramaki is...).
Uiteindelijk was het een spannend geheel, beginnend met een Yakitori, een 7-tal Temaki's (zeewier zakjes met diverse vullingen zoals gegrilde garnalen, gegrilde zalm, tonijn, krab, komkommer, sesam, avocado, Japanse omelet), avocado/ sake/ kappa maki's, tonijn/ zeebaars/ zalm nigiri's, twee futo maki's en een Califonia Uramaki. Wil je precies weten wat het allemaal is, dan kun je het op de site van Sugoi ze allemaal zien. Dat klinkt als best veel, en dat was het ook :-).  Zoveel zelfs, dat een deel ervan de koelkast in verdween om vanavond soldaat gemaakt te worden, een ander deel ging naar Gunny en Edward, vrienden die ook erg van Sushi houden (dus dat is zeker goed terecht gekomen). Nu ben ik best een snob als het om eten gaat en we hebben het hier natuurlijk niet om de sushi en de sashimi van Yamazato, maar daar eten we ook niet zulke hoeveelheden voor 31,70 Euro. Los van de prijs was de sushi van prima kwaliteit, wat vaak af te lezen is aan de zeewier om de rijst en vulling heen. Die moet niet teveel overheersen en zeker niet (te) taai zijn. Alle vis is heerlijk vers en de combinatie tussen avocado/ sesam/ komkommer kwam er goed tot zijn recht. Ik heb er in ieder geval heel erg van genoten, een echte aanrader voor de sushi liefhebber! Ik geef hem een in deze categorie een 8,5 en daar kun je toch echt wel mee thuis komen. En als je in de buurt bent, kun je direct bij slagerij Louman (ook een begrip in Amsterdam) je vleeswaren halen! Gratis tip: parkeren in de Willemsstraat gaat heel makkelijk,  dus daar de auto neerzetten als je een keer een wandelingetje door de Jordaan wilt maken.

2 opmerkingen:

  1. Ik zeg sushi altijd goed. Ik zal Sugoi in de adres map stoppen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker aan te raden, ze bezorgen ook thuis! Jammer genoeg niet in Halfweg :-(, maar ja, Sushi kan niet koud worden :-).

    BeantwoordenVerwijderen