vrijdag 3 september 2010

Een vervroegd verjaardagscadeau

Vorige week werd ik door Ans erop geattendeerd dat ik 3 september de ochtend vrij moest houden. Mijn vraag was natuurlijk "waarom dan" en na het omdraaien van haar arm kreeg ik er uiteindelijk uit dat het voor mijn verjaardagscadeau was. Nu is geduld een schone zaak maar niet mijn sterkste punt, dus ik was blij dat het 3 september was. Na de jongens naar school te hebben gebracht, de auto naar de garage (en een PRACHTIGE Opel Zafira meegekregen te hebben.....wat een ongelofelijke bagger auto is dat!!!) reden we naar Haarlem. Eerst even bij Anne & Max voor een kort ontbijt (waar ik op www.feest.je incheckte en daar spontaan de koning werd!) en om vijf voor tien vertrokken we daar weer op weg naar de winkel waar mijn cadeau zich zou bevinden. Dat was echt een kort loopje, want vijf minuten later waren we op de plaats van bestemming, om precies te zijn Paarlaarsteeg 3 in hartje Haarlem. De winkel bleek te zijn: Duiv Shoes!
Dat was een verrassing. Een schoenenwinkel, wat gingen we daar doen? Voor mij niet helder, want ik kende Duiv shoes nog helemaal niet. Nou, dat veranderde snel, want we werden opgevangen door Bart Duivenvoorden, één van de twee eigenaars die mij het concept uitlegde. Dat is in essentie niet zo moeilijk, Bart maakt prachtige schoenen, helemaal op maar en helemaal handgemaakt. Elk paar is uniek (er is geen tweede van!) en wordt helemaal toegesneden op de wensen van de klant. Dus de soorten leer, kleuren, stiksels, de tong van de schoen, zolen, veters, je kunt het zo gek niet bedenken. Omdat ik hier helemaal niet op gerekend had moest ik even schakelen om in de modus te komen om eens leuk te gaan combineren. De eerste keus was overigens nog de lastigste: neem ik schoenen voor de vrije tijd waarmee ik helemaal los kan gaan, of maak ik iets wat toch onder mijn pak kan en die ik daardoor waarschijnlijk meer zal dragen. Uiteindelijk viel de keus toch op het praktische aspect en koos ik voor de een model dat ook onder mijn pak naar het werk te dragen is.
Maar geen nood, ook dan kan er genoeg gekozen en ermee gespeeld worden, samen met de meester van de schoenen, Bart. Na de keus voor de leest gemaakt te hebben, was het de beurt aan welk leer er op de schoen zou komen. Uiteraard was mijn eerste voorkeur python of krokodil. De krokodil viel om kostentechnische reden af (tja, ook voor mij is 13,50 Euro per centimeter net iets te duur), de python zag er prachtig uit, maar uiteindelijk vond ik dat toch meer voor de vrije tijd en koos ik twee prachtige bruine leer soorten. Zo gingen we nog een uurtje door met het invullen van alle details die de schoen rijk is en uiteindelijk leidend tot een getekend ontwerp (de foto hiernaast is niet het eindresultaat overigens), om uiteindelijk zeer uitgebreid mijn voeten op te meten (dat gebeurd bij Duiv Shoes alleen tussen 11 en 14 omdat dan de voet hiervoor "op zijn best is"). Ook dat was weer een ervaring, ik wist niet dat je voeten op zoveel punten kon meten :-). Anderhalf uur later was alles qua ontwerp en bestelling in kannen en kruiken. Helaas is het nu een maand wachten op de leesten en daarna duurt het nog een maand om de schoenen te maken (onder andere Mart Smeets is nog voor mij in de rij om zijn schoenen te laten maken, dat was vorige keer met mijn bril bij Lukx ook al zo!!) en na d eerste pasbeurt is er een grote kans dat er nog getuned moet worden en dat duurt dan nog twee weken. Dus, ik reken erop dat de schoenen half november gereed zijn. Ik ben erg benieuwd!! Ik vond het een bijzondere en hele mooie ervaring om dit zo te doen! Ik moet natuurlijk eerst eens even een tijdje op de schoenen lopen, maar ik acht de kans niet ondenkbeeldig dat ik nog wel een additioneel paartje bij Bart ga bestellen.

Een prachtig cadeau dus, hartstikke bedankt lieve schat dat je dit voor me geregeld hebt!!!

2 opmerkingen:

  1. Graag gedaan! Hij maakt trouwens ook hele mooie laarzen en schoenen voor dames. Mijn verjaardag is 20 februari... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel een erg makkelijke oplossing, maar wie weet, wie weet.....

    BeantwoordenVerwijderen