woensdag 26 maart 2014

Bird

Eten bij de snackbar van Bird, erg lekker!!
Soms zijn er van die wetmatigheden in het leven die moeilijk verklaarbaar zijn. Een voorbeeld daarvan was de Stripbeurs van Valkenswaard, waar in tegenstelling tot elke andere beurs de zondag beter was dan de zaterdag :-). Zo is er ook een algemeen statement dat een van de beste Thaise eetgelegenheden op de Zeedijk Bird is, maar dat de snackbar daarvan beter is dan het restaurant. Ik had dat aan de Thailand kenner Rene gevraagd en hij moest helaas bekennen dat hij nog nooit bij dit etablissement gegeten had. Shame on you, René. Dat moest rechtgezet worden en ik wilde me wel als vrijwilliger opwerpen. Er zijn precies twintig plekken om te zitten bij Bird's snackbar en deze plekken zijn er bijna op gemaakt om ervoor te zorgen dat de gast niet al te lang blijft zitten. Om in typisch Thaise stijl te blijven besloot ik om een kipgerecht met Thaise basilicum en pepers te bestellen, met gebakken rijst. Oh ja en om eens los te gaan een cola light. Die laatste werd ook in een mooi gla....uhhh....een blikje geserveerd.

De snackbar, dus!!
Al snel stond de bestelling op tafel (veel meer dan 5 minuten zal er niet tussen hebben gezeten). Een flinke portie, ik kan het niet anders zeggen. En het was heerlijk! Lekker pittig, maar niet zo dat je alleen maar vlammen in je mond had, maar ook gewoon de aroma's en de kruiden nog erg goed proefde. Het bord rijst was erg groot, dus hoewel het uitstekend smaakte, besloot ik daar toch maar de helft van te eten (ook om de koolhydraten inname wat te beperken). En iets meer dan een half uur later stond ik alweer buiten, want toen het eten op was werd mijn bord direct weggehaald en werd er een rekening onder mijn neus geschoven. Een Amerikaans restaurant kan er bijna nog iets van leren! Maar dat kon je verwachten, dus dat rekenen we niet mee. Nee, belangrijkste is dat Bird een echte aanrader is voor een ieder die van Thais eten houdt. En voor een totaal prijs van 12,50 is het ook financieel best goed te dragen :-). Of de snackbar nu beter is dan het restaurant kan ik nog niet zeggen, want alleen de snackbar is nu getest. Om de cirkel rond te maken kan het niet lang uitblijven om toch ook maar eens in het restaurant te gaan eten. It's a dirty job, but somebody has got to do it!

1 opmerking: