|
Biefstuk Bali XL |
Op nieuwjaarsdag is het altijd wel leuk om even de Nieuwjaarsgroet persoonlijk langs te brengen. Dit jaar koppelde we dat aan een gezonde wandeling, want na een paar dagen van wat minder gezond eten, is het goed om ook wat calorieën te verbranden. Mooi om te zien dat de boys helemaal niet klaagden, toen we de auto bij de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg parkeerden en we 3,5 km (enkele reis :-)) naar Oma Leny en Opa Hans moesten lopen. Daar troffen we ook Danielle met Morrison en Jeremy die hetzelfde idee hadden. We gaven elkaar de beste wensen (zeker voor Danielle die vanaf 1-1 eigenaar is van haar eigen sportschool, daarover later op het blog zeker meer!!) en zaten anderhalf uur gezellig te keuvelen, waarna we weer op pad gingen. Inmiddels was het een uur of vijf geworden en aangezien niemand zin had om te koken, wisten we al snel dat we op de weg terug een restaurant in zouden duiken. Welnu, dat was wel wat eerder dan we verwacht hadden, wan top ongeveer 300 meter van Hans en Leny zit
Café Loetje, bekent om de beste biefstukken van Amsterdam. We waren er snel uit, zeker toen we zagen dat het nog niet zo druk was en we een tafeltje konden scoren.
|
Griesmeelpudding voor Jeroen |
We werden snel geholpen door de bijzonder Amsterdamse serveerster, waarbij bleek dat ik de enige was die voor de biefstuk ging. Maar dat betekende wel dat ik ook vast kon stellen dat de hamburger (8.95 euro, niet de kwaliteit van de ThrillGrill, maar nog steeds meer dan prima) en de schnitzel (twee flinke stukken, 9.95 Euro) ook erg goed te eten zijn bij Loetje. Zelf nam ik de biefstuk Bali (de XL versie, 300 gram, 25.95 Euro), waarbij nooit aan je gevraagd wordt hoe je hem gebakken wilt hebben. Dat weten ze namelijk in de keuken beter dan jijzelf, weet de bediening je te vertellen. En ik kan ze geen ongelijk geven, de biefstuk blijft hier namelijk echt de beste die ik ooit gegeten heb. Voeg daaraan toe zelfgesneden friet, uitstekend gebakken champignons en uien en een aardappelsalade die er zeker mag zijn en je hebt een meer de voortreffelijk menu. Vul dat aan met een ruime kaart met desserts (deze keer crème brullee en griesmeel pudding met een toef slagroom) en je gaat hier niet met honger weg. Je kunt hier dus gewoon super eten, maar je moet wel op tijd zijn. Reserveringen worden slechts aangenomen voor groepen die meer dan tien personen tellen en in een half uur tijd (tussen 17.15 en 17.45 uur) was de zaak opeens stamp- en stampvol geworden. Maar ook als je moet wachten: de bar is erg gezellig, je ziet veel (semi-)bekende Nederlanders (zoals vanavond een presentator van ZappLive) en de omloopsnelheid van de tafels is hoog. Al met al: go for it, een absolute aanrader als je in de buurt bent!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten