vrijdag 21 februari 2014

Rene was jarig

De "bites" zijn erg goed.
Zoals ieder jaar is het vaste prik om met René uit eten te gaan, om zijn verjaardag te vieren. Nu was het al twee maanden geleden dat hij 52 werd, dus het was er wel eens tijd voor. Deze keer had ik de keus laten vallen op Julius Jaspers Bar & Grill. Waarom? Omdat deze meesterkok een restaurant geopend heeft waar de meeste gerechten op de barbecue bereid worden en als liefhebbers wilden we dat wel graag proberen. Bij het reserveren bleken er nog maar weinig tijden beschikbaar te zijn wanneer we aan konden komen, wat betekende dat we om 18.30 al de zaak in liepen, op dat moment nog nagenoeg leeg. De ontvangst was hartelijk en we kregen een tafel achterin de grote zaak. We zaten net voor de private dining room. Nou ja, private, de muur is van glas, dus je kunt alles goed zien :-). Maar dat zag er wel gaaf uit, leuke tafel, maar er staat een open haard en twee grote, leren banken. Een mooie plek om eens met een team te gaan eten!

De ossenhaas was bijzonder mals!
We begonnen met een rondje van de "bites". Eigenlijk dingen die je voor bij de borrel besteld, maar wij vonden het wel een goed idee om het als appetizer te gebruiken. Dat was enerzijds een prima idee, want de kwaliteit was uitstekend en de smaak heerlijk. Maar anderzijds was de keus niet zo slim, want het was wel erg veel en we konden het toch niet over ons hart verkrijgen om teveel te laten staan. Bij de bites ging wel iets mis, want door een miscommunicatie kwam de bediening ook gelijk aan met het voorgerecht. Dat was wat teveel van het goede, dus die gingen weer terug naar de keuken en we kregen na het afronden van de bites verse voorgerechten voorgeschoteld ipv opgewarmde meuk (zoals een tijd geleden in een Peruaans restaurant toen daar hetzelfde gebeurde). De voorgerechten waren ook prima en werden gevolgd door ook uitstekende hoofdgerechten, voor René een moois stuk tonijn en voor mij een bijzonder malse ossenhaas, omringd met een aantal bijgerechten, van gegrilde groenten tot diverse salades en ook een klein bakje driedubbel gebakken frietjes. Daar stopte het eten ook, want we zaten allebei tot de nok toe vol en dat gebeurd mij niet vaak!

Eigenlijk was alles qua eten prima en ook de bediening was redelijk goed op orde (hoewel wat onervaren). Wat echt minder was, was dat we binnen twee uur weer klaar waren met eten,ondanks het verzoek om het wat rustiger aan te doen. Julius Jaspers Bar & Grill is geen restaurant om een hele avond te zitten. Daarvoor is het meubilair te slecht, is het veel te lawaaierig en wordt het eten te snel erdoorheen gerost. Daarnaast is de gratis tip geen bites te nemen als je een driegangen menu op het oog hebt. Al met al een leuk experiment en als de bar & grill van Julius in Halfweg had gelegen was ik er zeker vaker gekomen, maar ik denk dat het nu bij deze keer zal blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten