zondag 16 februari 2014

Ron's Gastrobar

Uitstekende spareribs, zonder bot!
Het tweede restaurant met een Michelin ster wat ik ooit frequenteerde was Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel (het eerste was overigens La Vilette in Rotterdam). Een unieke ervaring, waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk, met naam het scheermesje met schuim van mango was goddelijk. De laatste jaren ging Ron Blaauw steeds meer achteruit, ook een verhuizing naar Amsterdam vond ik niet veel helpen en eigenlijk vond ik Ron's Vis van de Dag (wat in Ouderkerk achter was gebleven) beter. Maar dat dat geen succes werd bleek wel uit het feit dat Ron de locatie aan een van zijn sous chefs verkocht. Jammer, maar helaas. Een jaar geleden besloot Ron het over een andere boeg te gooien en opende, op dezelfde locatie aan de Sophialaan in Amsterdam, Ron's Gastrobar, waarbij de formule grotendeels bestaat uit een kaart met veel kleinere gerechtjes die je voor 15 Euro per stuk kunt bestellen en dan in iedere volgorde en hoeveelheid die je wilt. Aardig concept, maar of het iets wordt zit natuurlijk in de uitvoering. Nu wil het zo zijn dat een paar maanden geleden te introductie van de Gastrobar er een Groupon uitgegeven werd, waarmee je gedwee bij de Gastrobar kon lunchen en dan drie gerechten (2 hartig en 1 dessert) kon nuttigen, voor de somma van 39 Euro. De snelle rekenaar leert dat dat een korting van 51 Euro is. Voor die prijs kon ik het niet laten liggen om eens te kijken hoe dit het zou houden. Kennelijk was het nogal populair, dus het duurde even voordat Ans en ik terecht konden, maar deze week was het uiteindelijk dus zover.

Een prachtig dessert met guave
De ontvangst vond ik eerlijk gezegd niet super. Er was nog bijna niemand in de zaak aanwezig, maar het duurde toch vrij lang voordat er iemand onze jassen aan kwam nemen. Beetje jammer en niet zo een sterke start. Maar dat werd daarna direct goedgemaakt door de serveerster die ons naar onze tafel begeleide en ons de rest van de middag hielp. Erg spontaan, vol humor en echt geïnteresseerd in wat we wilden eten en waarom (of ze kon het minimaal erg goed acteren :-)). Onder het genot van een vers broodje (dat in een papieren zakje warm geserveerd werd) maakten we de keuzes voor de twee hartige gerechten: spareribs en een wagyuburger voor mij, tartaar van coquille en gebakken corvina voor Ans. De burger was lekker, maar geef mij och maar de Thriller :-), maar de spareribs kan ik niet anders dan hemels noemen. Bijzonder goed op de BBQ bereid, maar een uitstekende huisgemaakte sambal voor de nodige pit!Na deze twee gerechten was het tijd voor een dessert. Ik ging als lafaard voor de vier kazen van Betty (kun je niet mis mee gaan), maar Ans durfde het aan om de roomkaas met guave te kiezen. En dat was lekkerrrrrrr.........

Al met al is Ron's Gastrobar een leuke en lekkere tent (maar ja, het heeft ook nog steeds een Michelinster) met een eigentijdse, vriendelijke en geïnteresseerde bediening. Denk niet dat je er voor een paar tientjes klaar bent, reken maar gewoon op normale prijzen voor een restaurant met een ster, maar je kunt het heel wat slechter treffen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten