vrijdag 20 juli 2012

Schoolfeest 2012

Niet slecht voor een geheelonthouder
Het einde van het schooljaar 2011/2012 naderde en dit jaar was er een heus "kookfeest"  op de Halverwege georganiseerd. Drijvende krachten hierachter waren Isolde en Ans, die er, naast de algehele coördinatie van het feest, voor hadden gezorgd dat er veel mooie kramen neergezet en aangekleed waren, maar bijna nog belangrijker dat er ook veel te eten op die kramen aanwezig was. Bijna alle ingrediënten waren gedoneerd en de kinderen van groep acht hadden heel erg hun best gedaan om samen met Isolde vijf heerlijke gerechten te makendie tegen bijzonder scherpe prijzen (lees: 50 cent) te koop waren. Maar waar gegeten wordt, moest ook gedronken worden. Om de risico's van drankmisbruik zo klein mogelijk te maken, zochten Isolde en Ans een barman die zelf geen alcohol dronk. En dat zijn er niet veel, dus kwamen de dames snel bij mij uit. En om de school te helpen doe ik dat natuurlijk graag. Om vijf uur ging het feest "formeel" open, en kon ik mijn zaak opstellen. Een fles of vijftig Jacobs Creek wijn (bekend van mijn bezoeken aan India), een fust bier (gesponsord door Het Zwaantje), 20 pakken jus d'orange en oh ja, ook nog drie flessen cola en twee flessen spa rood. Het begin was wat sloopjes, omdat de meeste mensen toch als eerste iets eten gingen halen, maar na een minuut of twintig werd het gezellig druk. Aangezien ook de drankjes 50 cent per glas ware, vonden ze uiteindelijk grif aftrek en was het ook de taak van de barkeeper om mensen die er net even een teveel hadden genomen vriendelijk te verzoeken om te helpen de jus d'orange op te maken. De wijn was natuurlijk eenvoudig in te schenken, het goed tappen van een biertje duurde een glas of drie voordat ik het weer onder de knie had, maar toen dat lukte, ging het als een trein. Zo goed zelfs, dat de hele fust om zeven uur al op was, terwijl het feest tot acht uur zou duren. Betekende dat de gasten zonder probleem op de wijn over schakelde en dat ook de 50 flessen soldaat gemaakt werden.

Om zeven uur was er ook nog een ander hoogtepunt, namelijk de aankomst van de ijscoman. Toen deze het schoolplein op kwam rijden, klonk het uit veel kinder keeltjes: IJS!!!! En werd het wagentje bijna belaagd en ondersteboven gekieperd. Een groot succes, deze ijscoman (oh ja, en het ijs was nog lekker ook, Jeroen had er drie!!).

Na acht uur was het feest afgelopen, en onder het genot van een mopje Peter Beense en Andre Hazes werden de kramen opgeruimd (de drank niet, die was al helemaal op :-)). Met grote dank aan Isolde en Ans voor al het organiseren, want het was een groot succes en de school hield er ook nog een aardig centje aan over, dat direct geïnvesteerd wordt in spullen voor de kooklessen van 2012/ 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten