zondag 3 februari 2013

Diner van Jeroen

Hoofdgerecht: eigen gemaakte gehaktballetjes en groente pannenkoek
Vorige week had Daan een goed idee: hij wilde graag uit eten gaan en koos daarvoor een bezoek aan Het Gemaal (drie keer raden, hij nam de saté). Zijn broer wilde deze week nog een stapje verder gaan: hij wilde graag zelf een maaltje koken! En wat bij Jeroen in zijn hoofd zit, zit niet in zijn kont. Dus vanmiddag ging hij er met Ans op uit om ingrediënten te halen bij de Albert Heijn. Met een tas vol boodschappen kwam hij thuis en Daan en ik mochten niet weten wat erin zat, alleen sous chef Ans mocht helpen tijdens de bereiding. Het leuke was dat Jeroen geen kookboek ofzo uit de kast pakte. Nee, dat past niet bij Jeroen, hij is op alle vlakken creatief, dus het was direct experimenteren geslagen! Sommige zaken liepen daar wat beter in dan anderen, maar hij had er veel plezier van. Een experiment verdiende zeker de aandacht: een stuk koek in water met een groene kleurstof, dat laten bevriezen in de vriezer in een klein bakje en daarna uitserveren: hoewel het vreselijk smaakte was de presentatie bijna onovertroffen!!! Samen met Ans maakte Jeroen een mooi drie gangen diner, waarbij met name voor- en nagerecht er erg mooi uit zagen, terwijl het hoofdgerecht erg lekker was. Als dat zo door gaat, hebben we straks de nieuwe Sergio Herman bij ons in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten