donderdag 7 februari 2013

Verzamelen

De huidige set
Sinds mijn geboorte heb ik altijd iets van een verzamelaar in me gehad. De meeste extreme vorm daarvan is wel mijn jarenlange hobby van het lezen en sparen van Amerikaanse comics geweest. Maar in de loop der jaren ben ik daar uitgegroeid (hoewel op zijn tijd ik nog erg van een comicje kan genieten....), maar het verzamelaarsbloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo ben ik twee jaar geleden begonnen met het aanleggen van een kleine verzameling, namelijk die van honkbal petten. In eerste instantie is die beperkt tot het verzamelen van de dertig major league clubs. Nu is dat op zich heel eenvoudig: je gaat naar de eerste de beste internet site waarop Amerikaanse sport artikelen verkocht worden en je besteld ze alle dertig. Klaar. Maar ja, daar is geen leukigheid aan. Dus heb ik mezelf een criterium opgelegd, namelijk dat ik alleen een pet mag kopen als ik in de betreffende stad en bij grote voorkeur het stadion geweest ben. De huidige score is 12 van de 30 clubs, waarbij de oudste pet uit 2004 stamt, toen ik samen met Ans een wedstrijd van de New York Mets bezocht. de petten die ik in 1993 had van California Angels, Oakland Athletics en de Los Angeles Dodgers hebben de tand des tijds niet overleefd. In mei heb ik in ieder geval om er nog twee aan toe te voegen, met onze bezoeken aan de Texas Rangers en de Houston Astros.

Omdat ik pas twee jaar geleden besloot dit te gaan doen, heb ik een aantal mogelijkheden gemist. Zo ben ik wel in San Diego, Los Angeles en Anaheim geweest, maar de caps van Padres, Dodgers en Angels heb ik toen niet meegenomen. Een trip naar de westkust is dus nog een must :-).

En misschien dat ik nog wel iets verder ga met wat "specials". Misschien een leuke pet van een minor league club, terwijl een van mijn managers uit een bezoek naar Japan ook een pet voor me meeneemt. En als je dan bezig bent, dan kan je niet om een pet van het Nederlands Team heen als we de Haarlemse Honkbalweek gaan bezoeken. Deze verzameling neemt in ieder geval niet zoveel plaats in als 20.000 comics :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten