woensdag 27 februari 2013

Foursquare korting

Meer animo voor check ins?
Ik probeer mijn stukjes natuurlijk altijd zo "uniek" mogelijk te houden, maar deze keer lukt dat niet helemaal en speel ik leentje buur bij vriend Rene van Hasselaar. Hij meldde op zijn blog dat door gebruik van een kleine hobby van ons je korting kunt krijgen en dat is iets dat mij als Nederlander natuurlijk direct aanspreekt :-). Wat wil het geval? Rene, Simon en ik zijn redelijke grootverbruikers van de app Foursquare, waarmee je aan je vrienden aan kunt geven waar je je op een bepaald moment bevindt en waarmee je virtuele badges (net zoals bij de padvinders) kunt verdienen. Is het een beetje kinderachtig? Ja. Is het heel erg nuttig? Nee. Maar ja, wij hebben er lol in en zoals onze levensgoeroe Bob Ross ooit zei: "as long as you like it and it doesn't hurt anybody else, just do it". Soms zijn er op locaties "specials" te verdienen. Denk er dan bijvoorbeeld aan dat je een tweede kop koffie gratis krijgt als je ergens voor het eerst "incheckt", 10% korting als je incheckt op dag x of als je degene bent die het meest ergens ingecheckt bent (de "mayor" zogezegd) je altijd een stoel bij het raam krijgt. Allemaal erg leuk, maar mijn ervaring heeft geleerd dat het personeel van de zaken waar je dan komt, vaak helemaal niet weet dat iemand die actie via Foursquare uitgezet heeft, dus krijg je allemaal vreemde blikken en denk je op een gegeven moment "laat maar, ik betaal die tweede Latte wel". Maar er is nu een nieuw initiatief dat vele malen makkelijker is voor mn de kortingsacties. Je kunt namelijk vanaf heden credit cards aan je Foursquare account koppelen (ik heb in ieder geval gezien dat American Express, Visa en Master hieraan meedoen) en als je dan een check in bij een aangesloten locatie doet en dan gewoon afrekent met de credit card, dan wordt het kortingsbedrag gewoon terug gestort op je rekening. Dat is nog eens een vorm van gemak dient te mensen en het bespaart allerlei discussies die je anders in de winkels of restaurants hebt.

Een mooie aanvulling, kan niet anders zeggen. Ik denk dat dit wel een extra impuls zal geven voor mensen om hier meer gebruik van te gaan maken. Hoe ze het "je krijgt een stoel bij het raam" straks gaan virtualiseren, daar moet men denk ik nog even over nadenken :-). Gouwe tip Rene, zoals ze in Zuid Afrika zeggen: klaar gespot!!!!

1 opmerking:

  1. Ik weet niet wat je gedaan hebt maar vandaag is het 1 maart en geen 27 februari. Maar verder dank voor de credits ;-)

    BeantwoordenVerwijderen