maandag 20 mei 2013

Billy Bob's Texas

Parmalee is een nieuwe country & western rock sensatie
Met het kaartje van de rodeo hadden we ook direct gratis toegang tot Billy Bob's Texas, geadverteerd als de grootste honky tonk ter wereld. En eenmaal binnen gekomen konden we inderdaad vaststellen dat het een grote tent is. Er blijken 21 bars in het gebouw te zijn, twee podia waar opgetreden wordt, ongeveer 20 pooltafels, een arcade hal, een elektrische stier en nog heel veel andere dingen. Er is bijna voor ieder wat wils. Zelf vond ik het net even te massaal voor de honkey tonk ervaringen die ik tot nu toe op heb gedaan. Na onze binnenkomst wist Rene direct een tafel te scoren dicht bij een van de podia, waar op dat moment net een massale "square dance" gestart werd (met meer dan 100 mensen gelijktijdig op de vloer). Dat was niet echt hetgeen waarvoor ik gekomen was, maar Rene had een vooruitziende blik, waarvoor grote complimenten! Hij had namelijk al bedacht dat de band van de avond, Parmalee hier op zou gaan treden. Nu had ik die net bij het andere podium rond zien wandelen, dus ik had er weinig vertrouwen in, maar Rene bleek meer dan gelijk te hebben, want strak om half elf betrad Parmalee het podium en begon aan een set met een mix van country & western en rock. De eerste nummers waren eigenlijk meer lekkere rocknummers, die toevallig over western thema's gingen, maar toen de hit werd gespeeld bleek dat weer een ballad te zijn, genaamd Carolina, dat zowel over een meisje gaat dat Carolina heet, maar ook over de staat waar de heren vandaan komen (North Carolina). Ook geen slecht nummer, maar de up tempo nummers vond ik zelf echt veel beter.

Billy Bob's Texas vond ik een leuke plek om eens te zijn en je moet er wel een keer geweest zijn als je in Texas bent. Maar geef mij maar de zaken op Sixth Street of Rainey Street in Austin, daar vond ik zelf de sfeer anders en voor mij leuker. Niet alleen maar zo grootschalig.

Hoewel het een goed en strak optreden was, gingen we toch maar rond 11.30 weg, omdat de volgende dag we alweer moesten vertrekken naar Nederland en het nog een uurtje rijden naar het hotel was. Daar viel iedereen snel in slaap, na een lange, hete (35 graden), ervaringsrijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten