donderdag 2 mei 2013

Pizza uit de oven

Jeroen maakt zijn pizza grandiosa!!
De kinderen hadden er al enkele dagen naar uit gekeken, maar vandaag was het zover: we gingen pizza eten bij Le Petit Chaillot. Yong Soo begon de oven zo rond een uur of half drie al op te stoken, want zoals we twee jaar geleden in Italië al hadden meegemaakt: dat op temperatuur krijgen van de oven neemt wel wat tijd in beslag. Het betekende overigens wel dat je je lekker kon opwarmen bij de oven, want hoewel we vandaag wel een paar keer een lekker zonnetje hadden, was het toch ook nog wel frisjes. Het eten van de pizza's ging in twee "seatings": eerst de kinderen, daarna de volwassenen. De kinderen mochten zelf hun pizza samenstellen, ze kregen een stukje deeg met tomatensaus en konden zelf de toppings erop doen. Daan en Jeroen maakten allebei een meesterwerkje, voornamelijk met groenten en weinig vlees of vis. Nadat de kinderen hun maagjes hadden gevuld en weer aan het spelen sloegen, waren de volwassenen aan de beurt. Dat het eten goed is in Le Petiti Chaillot was weer te merken aan het feit dat alle gasten wederom 's avonds aanschoven om mee te eten, wat ook tot leuke conversaties aan tafel leidde (ik heb er in ieder geval tips van meegenomen om een keer te gaan eten bij Chateau Gilbert in Limburg en bij Restaurant Fred in Rotjeknor). Dat werd ook makkelijk gemaakt, doordat er continue heerlijke pizza's doorkwamen van diverse soorten: crème fraiche met kip en aardappel bijvoorbeeld, of een heerlijke pittige met chorizo en jalapenos, een quatro frommagi en een vis pizza met zalm en garnalen. Het pizza feest ging door tot ongeveer 22.30 uur en daarna zaten ook alle buiken zo vol, dat we daarna bijna allemaal gelijk onze bedjes in konden rollen. Weer een erg relaxte dag, waarin de kinderen heel erg hebben genoten van de rust en het spelen met de andere kinderen die bij Le Petiti Chaillot logeerden. Ook op die manier kan een vakantie erg leuk zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten