zondag 12 mei 2013

Franklin BBQ

Is het uitverkocht??
La Quinta Inn ligt in een rustig deel van Austin. Het is naar het centrum ongeveer 20 minuten rijden, dus dat is op zich prima te doen. Het hotel is een stukje ruimer en netter dan de Days Inn waar we in Houston in zaten. Dus voor de komende dagen zitten we hier prima en als uitvalsbasis naar de omgeving is het een erg mooie plek. Na een klein half uur even onze kamer verder ingericht te hebben, was het alweer tijd om te vertrekken. De bestemming was deze keer Franklin BBQ, de BBQ Pit die door kenners als de beste in heet Austin en omgeving aangeschreven wordt. Er stond ook bij dat je er snel bij moest zijn, omdat ze vaak al hun vlees snel uitverkopen. We kwamen om 14.00 uur aan en als de tent om 11 uur open is gegaan dan denk je toch dat je er op tijd bent. Echter, bij aankomst (in een overigens niet al te beste wijk van Austin, deze locatie vindt je niet op jezelf zal ik maar zeggen) zat er al een bord op de deur: SOLD OUT!

Dat was een flinke hap vlees
Dat was even een tegenvaller. We stonden al op het punt om om te draaien, toen er iemand in een auto stopte en naar Simon riep dat we gewoon naar binnen moesten gaan, want meestal was het een vooraankondiging. Dus als de rappe hazen naar binnen en aansluiten in de rij van een kleine twintig mensen die er nog stond. Een van de mensen in de bediening kwam aanlopen en vertelde dat sommige zaken op op waren, maar dat er naar verwachting wellicht nog iets over bleef, maar dat het ook zo kon zijn dat alles weg was als we aan de beurt waren. Ach, we waren er toch, dus we bleven in de rij staan (zeker na snel even een blik achter de counter geworpen te hebben en gezien te hebben at er best nog wat vlees lag). Toen we aan de beurt waren en vertelden dat we uit Nederland kwamen om hier de BBQ te proeven, gingen de harten van de Austinites helemaal open. We namen allemaal een mega brisket sandwich (rundvlees, zoals het in Texas betaamd), maar kregen er ook nog gratis worsten bij en mochten we ook free of charge de jalapenos fles aanvallen. Echt aardige gasten bij Franklin! Daarna liepen we naar buiten om plaats te nemen aan de tafels daar en konden we beginnen aan het wegwerken van een ongelofelijke hoeveelheid vlees, met diverse lekkere BBQ sauzen die ter plekke ook door Franklin gemaakt worden. Op de achtergrond country muziek, dat voor nog eens bijdroeg aan de juiste sfeer die hier geschapen werd.

We hebben erg ons best gedaan, maar we kregen het niet helemaal op (en het zegt genoeg dat ik de rest van de dag niets gegeten heb). Echte aanrader, die Franklin. Tip voor Franklin zelf: plastic bestek en BBQ gaat toch moeilijk samen :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten