vrijdag 24 december 2010

Technisch overleg bij Vermeer

Pompoen ravioli met eekhoorntjesbrood en truffel
De afgelopen dagen was het een beetje hektisch, en helaas schoot het bijwerken van het blog er een beetje bij in. Vandaar op vrijdag een blogpost over iets dat woensdag plaats vond. Zo tegen het eind van het jaar is het altijd goed om de afgelopen periode in ogenschouw te nemen. Collega Steven Wauters en ik vonden het een goed idee om dat eens samen te doen, om ook eens te kijken hoe onze programma's nog meer van elkaar konden leren en nog beter samenwerken. Tja, dan moeten de leiders toch het voorbeeld geven :-). Om het dan maar gelijk helemaal goed te doen kozen we ook een locatie buiten de Rabobank, want anders hadden we het risico toch weer meegezogen te worden in de dagelijkse hektiek. Waar moet je dan heen? Hmmm...iets wat we allebei wel waarderen: een culinaire locatie. Dat werd uiteindelijk Vermeer (omdat Vinkeles geen lunch leek te serveren!),  een goede plek, zeker ook gezien het feit dat ze dit jaar hun Michelin ster terug verdiend hebben! Het duurde iets langer door het weer dan we verwacht hadden om er te komen, maar om 13.15 waren we uiteindelijk op locatie.

De perfect gebakken runderlende
We bleken niet de enige te zijn die problemen met de weg hadden. Het restaurant was naast ons twee nog verder gevuld met een ander stel uit het Barbizon hotel en that was it. Gelukkig was er ook geen volledige zwart witte brigade die rondliep, maar was het Niek die ons de hele middag verzorgde, samen met twee gastvrouwen (helaas kon Steven weer geen kennis maken met Fabienne, dat wordt wel een terugkerend thema :-)). Aangezien we tot maximaal 16.00 uur hadden, kozen we voor een lunch menu, maar natuurlijk wel met de noodzakelijke uitbreidingen. Een heerlijke start met coquilles, daarna pompoen en amandel ravioli m et gebakken eekhoorntjesbrood met (heel veel) truffel, perfect gebakken runderlenden, een selectie van de kaaswagen en een millefeuille met negen soorten creme opgespoten. Dat werd luister bijgezet met een mooi wijnarrangement (Steven vroeg een Bob arrangement, maar het bleek maar weer dat dat een relatief begrip was, afhankelijk van wie de Bob is :-)), waarbij diverse verrassingen gepresenteerd werden (waaronder een prachtige wijn uit Toscane en de wijn der wijnen volgens Niek, Madeira!).

Uiteraard mag ik niets over de inhoud van ons gesprek verraden, maar het was meer dan de moeite waard, goed op elk gebied en dus een uitstekende investering. Uitdagend om voor het volgend technisch overleg wederom de juiste locatie te vinden, maar die uitdaging gaan we graag aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten