dinsdag 28 december 2010

Tweede kerstdag = drukke dag

Het kinderteam
In tegenstelling tot eerste kerstdag, was tweede kerstdag (blijft toch een bijzonder Nederlands fenomeen, ik heb laatst een collega uit India Second Christmas Day uit proberen te leggen, zonder succes :-)) een drukte van belang. 's Ochtends al vroeg uit de veren om het huis op orde te maken, terwijl Ans bezig was de Tiramisu te bereiden. Om 12 uur vertrok ik om Hans en Leny op te halen (en ook het jaarlijkse kerstpakket af te leveren), zodat we om 13.00 uur weer terug waren om het feest van start te laten gaan. Helaas, helaas, er bleek een gast (Hinkje) vet in de file te staan, de A1 wilde namelijk niet meewerken en ze was er pas om 15.00 uur. Betekende dat ze wel het uitpakken van de cadeau's voor Jeroen zijn verjaardag en de bijbehoren de taart miste, maar net op tijd was voor de kinderversie van het Sinterklaas spel (en ja, die werd dus tijdens kerst uitgevoerd). De kinderen maakten er een mooie strijd van (wat je al niet kan doen met een dobbelsteen en de zorgvuldig door Ans voorbereide opdrachten!), waarbij leuke, ludieke en lelijke cadeaus elkaar in volle vaart opvolgde! Precies om 17.00 uur, zoals we gepland hadden, was het spel ten einde, waarbij sommige erg blij waren met hun veroveringen, zeker na de ruilhandel die aan het eind toegestaan was (zoals Jeroen met zijn nieuwe Polly Pocket)!

Coquilles met bloemkool mousse, heerlijk!
Maar daarna eindigde het op schema lopen van het programma. Hoewel ik strak om 17.00 uur aan de bereiding van het kerstdiner begin en tot 20.00 uur had uitgetrokken voor bereiding en nuttiging, ging dat niet helemaal goed. Het bereiden van het voorgerecht, coquilles met een vinaigrette van kappertjes en rozijnen en een mousse van bloemkool, duurde een flink stuk langer dan verwacht, mn vanwege een onderschat gebrek aan pannen. Gelukkig smaakte het wel heerlijk en kreeg het van iedereen de thumbs up (hoewel ik zelf nog wel graag wat aan de presentatie had gedaan, maar dat lieten de hongerige wolven helaas niet toen :-)). Daarna de Maleisische kip die we daags van tevoren hadden gemaakt, dat ging best snel, alleen was het koken van de rijst in kokosmelk weer een kleine uitdaging, die uiteindelijk uitstekend ging, alleen meer tijd nodig had om te garen. Ook die ging er verder in als koek. De derde gang bestond uit een selectie kazen van L'Amuse, waarbij ik gelukkig gebruik had kunnen maken van de kennis en kunde die ik in de workshop eerder dit jaar had opgedaan. Daarna was het de beurt aan de tiramisu die Ans had gemaakt, zowel voor de kinderen als de volwassenen en ook daar bleef erg weinig van over.

Er waren best wat cadeaus.....
Na het dessert was het inmiddels 21.30, en begonnen we aan het Sinterklaasspel op Kerstdag voor de volwassenen. Waarom de tafel niet is bezweken onder het gigantische aantal pakjes dat erop kwam te liggen is mij nog steeds een raadsel. Wat uiteraard tot gevolg had, dat het spel ook wat langer duurde dan gepland. Maar er is wel enorm veel gelachen, en er was ook strijd om enkele pakjes, hoewel deze nog ingepakt waren. Hilariteit alom toen bleek dat ik per ongeluk een "echt" cadeau tussen de pakjes had gedaan, maar gelukkig traceerde ik dat snel genoeg en kon Danielle een kauwgomballen automaat confisqueren, die er net zo uitzag als degene die ze in 1993 van me had gehad (alleen stond daar een WB label op). Na afronding van het spel moesten natuurlijk de cadeaus uitgepakt worden, waar de de range zat tussen een prachtig paar roze sokken, een pakje cup a soup en een tafelstofzuigertje. Maar de hoofdprijs in originaliteit was wel voor degene (niet nader te benoemen omdat het Willy was) die aan de prijzen pot het oud-Hollandse Swaffel spel had toegevoegd! Gelukkig kwam dat terecht bij iemand die de opdrachten uit het spel ook echt kon uitvoeren.

Om half twee waren we uiteindelijk aan het eind, en bracht ik nog Hans en Leny naar huis om daarna moe maar voldaan mijn bedje in te duiken. Op naar de volgende keer dat de groep er weer is! Dat duurt wel lang, namelijk aanstaande vrijdag!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten