zondag 6 oktober 2013

Rolling Kitchens in het Amsterdamse Bos

Joeri Tandoori op De Heuvel
Sinds mijn reis naar Texas en in het bijzonder Austin, heb ik een groeiende interesse in foodtrucks, de rijdende restaurants die lekkers naar de mensen toe brengen. En dan niet de standaard friettent of een hot dog kraampje (gadverdamme....), maar juist echt lekkere dingen. Eerder dit jaar vond ik zo al de ThrillGrill met wellicht de lekkerste hamburgers van Nederland en was ik bij het foodtruck festival in Haarlem, wat helaas verregende aan het eind van de avond :-(. Aan het begin van deze week kreeg ik een Whatsapp bericht van Michael Gieltjes, die me erop attendeerde dat oktober in het Amsterdamse Bos in het teken stond van de foodtruck. Wat men gedaan had, was een selectie nemen van de foodtrucks van het Rolling Kitchens Festival (in mei gehouden op het terrein van de Westergas Fabriek) en deze een plek geven in het Amsterdams Bos, maar dan niet bij elkaar, maar op een soort wandelroute. Daarmee was een wandeling te combineren met het genot van het eten uit de trucks.

Joeri serveerde echt goed eten
Michael en ik spraken af om zaterdag met de familie eens een kijkje te gaan nemen. De start was bij het bezoekerscentrum en daar begonnen we met ICOON, die ik al kende van het festival in Haarlem. ICOON serveert een soort hoorntjes van brood, met daarin diverse vullingen. Ik nam die met pastrami en dat was prima. Wat echter een afknapper was, was de echt ongeïnteresseerde en bizar domme bediening. Hoe moeilijk kan het zijn om drie broodjes te maken? Nou, voor deze dames echt heel erg moeilijk!!! Na de broodjes gegeten te hebben, was er voor Jeroen even een teleurstelling, want de Poffernier, die zich gespecialiseerd heeft in, hoe raad je het, poffertjes had op het laatste moment afgezegd. Daarvoor in de plaats was Pass the Peas gekomen, een kleine truck die zich richt op comfort food: fried chicken, casave fries en sticky toffy pudding. Jeroen was snel de Poffernier vergeten, want hij deed zich tegoed aan de casave en toffy.  Na deze stop liepen we door naar De Heuvel (voor de sporters onder ons een begrip in het Amsterdamse Bos) waar Joeri Tandoeri stond. Het was er al gelijk gezellig, want er waren veel vrienden van Joeri meegekomen om er een leuke boel van te maken, veel hipsters ook (net teveel mannen met wilde baarden). Joeri gebruikt een Indiaase Barbecue om gerechten te maken en we konden dan ook niet anders dan voor het Tasting Menu te gaan. Voor 10 euro per person krijg je dan gamba's, een Banga Burger en Kip Tandoeri in een naan, uitgeserveerd op een LP. Daarnaast waren er diverse limonades en zelf gebrouwen bier, de Green Bullet (van Two Chefs). Het eten was echt heerlijk en ik had graag een extra portie genomen. Daar kwam alleen het enige nadeel: Joeri had deze menu's nog nooit zo gemaakt en kwam er nu achter dat die wel heel veel tijd kosten. En ja, een wachttijd van nog eens 30 minuten, dat ging ons net even te ver.

Het weer was overigens geweldig, wat ertoe leidde dat ook de wandeling echt lekker was. Toen we op de kaart keken om naar de laatste foodtruck te gaan, zagen we dat deze wel heel erg ver lopen was (en dan moest je het daarna nog terug). Daarom toch maar naar de parkeerplaats gegaan, auto's gehaald en naar de laatste stop gereden. Het was even zoeken naar de parkeerplaats, maar toen die eenmaal gevonden was, was het 10 minuten lopen naar Stokes BBQ. We waren net op tijd, want men was net begonnen met opruimen. De hete kip was op, maar gelukkig bleek er nog voldoende vlees te zijn voor wraps met coleslaw en pulled pork. En ....oh my God.....wat was die lekker. Een echte aanrader voor iedereen die van barbecue houd! Het was een erg goede afsluiter van deze culinaire wandeling en ik kan iedereen een dergelijke middag besteding aanrader. Lekker lopen voor de verbranding van de calorieën en ondertussen ook voldoende bijeten :-). De komende drie weekenden dus nog steeds in het Amsterdamse Bos (programma hier te vinden) en als het weer zo goed dan moet je er zeker een keer op uit trekken!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten