zaterdag 16 oktober 2010

The texas chainsaw massacre....(in Halfweg)

Soms doet goed gereedschap heel veel plezier. Zo stofzuig ik iedere zondag met veel plezier onze beneden verdieping, simpelweg omdat het met de Delphin leuk is om te doen (eenvoudig en je ziet resultaat, een betere motivatie is er niet!!!).  Vandaag heb ik weer zo een moment gehad. Een tijdje geleden dacht ik dat het wel leuk zou zijn om zelf de knotwilgen te gaan snoeien. Nu hebben wij veel knotwilgen (meer dan 30) en als je ziet hoe dik de takken inmiddels geworden zijn nadat ze twee jaar geleden kaalgesnoeid waren, dan is dat best indrukwekkend. Om toch de proef op de som te nemen heb ik het een paar wegen geleden met traditionele middelen geprobeerd (lees snoeischaar en handzaag), maar daar was ik snel van genezen. Alleen met een kettingzaag was hier op normale manier doorheen te komen. Maar ja, een traditionele kettingzaag is loeizwaar, stinkt een uur in de wind (en jij daarna ook), moet je steeds bijvullen met benzine en e ziet eruit als Leatherface. Dat moest anders kunnen. Gelukkig bleek de eigenaar van de zaak waar wij onze maaimachine in onderhoud hebben (Peter) een leuk alternatief te hebben: namelijk een kettingzaag op een accu, van het merk Pellenc. Omdat het nogal een aanschaf was, kwam Peter even een demo geven (en nee, dat is in dit geval niet iets met agile ontwikkeling). De accu op de rug gebonden als een rugzak en vervolgens de accessoires eraan aansluiten. Te beginnen met een kettingzaag op een uitschuifbare stang om goed bij de hogere takken te kunnen komen. Mijn God, wat een kracht kwam daar op te staan.
Waar ik normaal vijf minuten bezig was en dan in frustratie de zaag op de grond gooide, vloog de tak met een doorsnee van 10 centimeter er in 3 seconden af. Wauwwww, dat spreekt een man aan!! Nog een paar takken later was ik "in the flow". Het moest niet gekker worden, dus maar even snel een ander hulpstuk erop zetten. Dat was de handkettingzaag, met name ook geschikt om takken aan stukken te zagen die te dik zijn voor de hakselaar. Dat was ook een genot om te doen, hij vloeg door het hout heen als een Laguiole mes door een malse biefstuk in café Loetje. Tja, het zal wel een manneding zijn, maar ik was gelijk verkocht, want een prachtig stuk techniek. Na de demo was het daarom ook maar kort nazitten en even onderhandelen (om toch nog een paar honderd euro van de prijs af te krijgen), maar binnen tien minuten was de deal gesloten. Maandag gaat de bestelling de deur uit en eind deze week moeten de spullen binnen zijn. Ik kan niet geloven dat ik het zeg, maar ik kan al bijna niet wachten om aan d slag te gaan!

Enne....Willie, bedankt voor de bijdrage bij de aankoop van de spullen, much appriciated!!!

3 opmerkingen:

  1. Dennis, ubercool! Go texas go. Als ik weer eens een boom moet vellen weet ik waar ik moet zijn. En volgens mij is een chainsaw demo zeeeer agile :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. That's the spirit.
    Houd dit gevoel vast! Dan ga ik alvast op zoek naar een heel slim apparaatje voor straten vegen, bladeren opruimen, tuintje wieden (kan overigens met een mooi hulpstuk ook op de accu van Pellenc), sneeuwruimen, onkruid bestrijden, heg knippen... etc etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou het vooralsnog even bij het knotten van de wilgen, daarna zien we wel verder. Het is in ieder geval mooi speelgoed (dat mochten we niet zeggen van de verkoper, want dit was voor de professional :-)).

    BeantwoordenVerwijderen