zondag 24 juli 2011

Cineworld Beverwijk

Cineworld in Beverwijk: toppertje!
Soms is het toch nog even wennen om in Halfweg te wonen. Na een jaar of drie heb ik het nu wel door dat Haarlem net iets dichterbij ligt dan de meeste locaties in Amsterdam. Maar dat geldt voor meer plekken, blijkt nu. Tijdje geleden had ik het met Gunny en Edward over bioscopen, en zij vertelden dat de bioscoop in Beverwijk, Cineworld, sowieso dichterbij was dan de Pathe Arena en ook nog eens gemoedelijker en toegankelijker. Dat klinkt toch als een aanbeveling. Toen we met de familie besloten om zaterdag naar Cars 2 te gaan, viel de keus dus om dat in Beverwijk te gaan doen. Kaartjes kon je reserveren via de website, enige nadeel: je moet ze nog wel van tevoren bij de kassa ophalen. Dat is nog een klein beetje ouderwets, maar vooruit. Maar vanaf het vertrek uit Halfweg was de eerste was direct een daalder waard: het is 16 minuten rijden van deur tot deur en als ik naar Amsterdan Zuid Oost ga, dan zit ik ongeveer net op de ring. Parkeren die je voor de deur en je staat er 3 uur voor 3 Euro. Daar kan geen parkeergarage in Amsterdam tegenop :-).

Er is ook popcorn in Cineworld
Bij binnenkomst was het even wachten om de kaartjes af te halen (hier geen machines, maar mensen achter een loket), maar dat ging redelijk snel, er waren geen massa's mensen en iedereen wachtte netjes op zijn beurt zonder voor te willen dringen. Daarna naar de tweede verdieping waar zaal 3 gevestigd was (volgens mij van de zes zalen).  Ook hier in de zaal alles keurig. Ruime stoelen en geen megazalen, ik denk dat er maximaal 200 mensen in de zaal pasten en dat was prima te doen. 3D brillen werden zonder extra kosten gegeven (bij Arena betaal je een euro extra, maar dan mag je de bril meenemen, maar ik heb geen optie gevonden om een kaartje zonder bril te bestellen) en de effecten kwamen goed naar voren. Eten en drinken is op elke etage te verkrijgen, en omdat er geen hordes mensen zijn, kun je het er ook nog normaal kopen, zonder een kwartier eerder te moeten arriveren of een deel van je film te missen. Als ik een nadeel moet noemen: men houdt hier de ouderwetse aanpak erop na om een pauze in de film in te lassen, volgens eigen zeggen omdat "uit onderzoek"  gebleken is dat veel mensen dit willen. Ik behoor dan op dat gebied niet tot de doelgroep. Oh ja, en men heeft geen IMAX zaal, maar je moet een echte liefhebber zijn om dat heel erg te vinden.

Al met al is Cineworld een prima bioscoop, waar het toch wat relaxter is dan bij de Pathe locaties. Er zit volgens mij ook nog een aardig eetcafe tegenaan, dus als je een hapje of drankje voor of na de film wil, kan dat geregeld worden. Met drie films die ik toch graag op een groot scherm wil zien op komst, te weten Green Lantern, Captain America en Conan 3D, denk ik dat ik na de vakantie in Toscane hier nog wel een paar keer ga komen dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten