zondag 16 oktober 2011

CIty Segway Tours

Bij Buckinham Fountain, op de Segway
Zoals gebruikelijk bij een bezoek aan de USA, werden we zo rond een uur of zes wakker. Nou ja, eigenlijk al eerder, maar daarvoor dutten we wel weer in, om zes uur waren de ogen stijf open. Ans begon met een half uurtje sporten (op de loopband, maar de gym bleek niet zo als de gym in het Four Seasons te zijn, waar een zaal was die groter bleek te zijn dan Health City Badhoevendorp). Daarna een ontbijt in restaurant 312, waarbij we een wat hardhorende serveerster hadden, die niet helemaal leek te begrijpen wat een "bagel with cream cheese in the side"  betekende. Maar uiteindelijk kwam dat allemaal goed en hadden we een prima start van de dag. Na het ontbijt was het tijd voor de eerste activiteit van de dag, namelijk een toer door Chicago op een Segway. Ik keek op de kaart hoe we hierheen moesten lopen. Tja, hoe moeilijk kon het zijn, je loopt een keer naar links en.....maar daar ging het al fout, want we hadden rechts gemoeten. Toen we in de wat slechtere delen van de stad leken te komen, greep Ans kordaat in en kwam erachter dat we verkeerd zaten. Daarom snel een taxi opgezocht, die ons naar de plaats van bestemming kon brengen. Hoewel.....ook dat ging niet helemaal lekker, want er bleken zes (!) bedrijven te zijn die dit soort toers aanboden. Na een flinke omweg, kwamen we uiteindelijk om 9.59 uur binnen bij City Segway Tours (het is niet gejokt) en terwijl de andere leden van de groep een suffe instructie video keken, kon ik het papier werk invullen (want je zou natuurlijk eens kunnen vallen!). Hierna mochten we de Segway's mee naar buiten nemen en na een introductie van een minuut of vijf was het al onder controle te krijgen (en voor mij zegt dat echt wat :-)). Na de intro konden we daarna los gaan en onze gids Kelsey nam ons mee langs enkele highlights van Chicago.

Met Kelsey de gids, helemaal goed!
Zo begonnen we bij Millennium Park (waar we nog bijna door een voetganger van onze Segway af werden geslagen) maar reden al snel langs Soldiers Field (waar ook het stadion van de Chicago Bears ligt). Iets verderop ligt de Museum Campus, met onder andere het Field Museum, Adler Planetarium en het Shed Aquarium. Hier geldt overigens dezelfde les als bij het Vaticaan: koop je tickets een dag van tevoren on line en je kunt gewoon langs de rijen lopen, die waren zaterdag echt heel lang!! Daarna een tussenstop voor een echte Chicago Hot Dog ("Veel beter dan die troep in New York"). Vervolgens een mooie tocht richting de kust van Lake Michigan, met erg mooie uitzichten enerzijds op het meer, maar anderzijds op de skyline van Chicago. Prachtige plekjes, die als je te voet bent toch net even te ver zijn om op een normale wandeling heen te gaan, maar met de Segway  juist uitstekend te bereiken waren.

Na een tocht van drie uur (waarbij ook het spelen met de Segway zelf een hoogtepuntje was, hoewel je na een tijdje als beginneling wel wat stijve benen krijgt...) keerden we weer terug op 400 E Randolph Street waat het kantoortje gevestigd was en na nog wat tips van Kelsey gekregen te hebben voor ons verdere bezoek aan Chicago,  een vriendelijk afscheid en een flinke bijdrage aan de fooienpot vertrokken we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten