|
De traditonal chicago deep pan pizza van Lou! |
Bij het stukje stad net onder de Gold Coast werd in ons gidsje aangegeven dat je daar uitstekend kunt eten. Omdat we woensdagavond pas om half negen aan tafel zouden schuiven, hadden we wel wat trek gekregen. Waar heen te gaan? Nou, dat bleek best eenvoudig, want vlak voor onze neus dook
Lou Malnati's Pizzaria op! Dat was volgens ons gids van gisteren samen met Pizzaria Uno de beste Pizzaria van Chicago (Lou was ooit samen met iemand ander de oprichter van Uno, maar op een gegeven moment ging men ieder zijns weegs) en staat bekend als de bedenker van de Original Deep Pan Pizza. En die stond op het culinaire to do lijstje :-). Dus wij snel naar binnen, waar we leuk intvangen werden. De keus was snel gemaakt, we gingen voor de Traditional Chicago Deep Pan Pizza. Dat ging wel een half uurtje duren om te bereiden, maar dat hadden we er wel voor over. We bestelden overigens de "kleine" variant, die voor twee personen geschikt moest zijn en aangezien Ans alleen een hapje wilde, moest dat genoeg zijn. Na strak 30 minuten werd de pizza geserveerd en dat zag er prima uit. Er zat wel erg veel wordt op, maar ja, dat was ook de traditie :-). Ans haalde de worst eraf en nam een klein stukje, en nog een klein stukje en uiteindelijk at ze ook de helft van de pizza op. Dat was ook niet zo raar, want hij was heerlijk! Echt een lekkere knapperige dikke bodem, met lekkere kaas, prima tomaten saus en een heerlijk worstje. Inderdaad een Chicago classic en zeker hier waar het uitgevonden is een aanrader om je een keer te buiten te gaan!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten