|
Binnen bij Bolenius |
Nadat eerder deze maand de Lekker 2012 uitgekomen was, was het vandaag de beurt aan de tweede gids die zijn "lijstje" ging presenteren, de
Gault Millau 2012. Waar de Lekker door sommige chefs als de "Story" van de culinaire wereld wordt aangeduid, staat de Gault Millau wat hoger aangeschreven. Ik vind zelf altijd het puntenstelsel dat Gault Millau hanteert wat lastig, maar wat mij opviel was dat in de hoogste regionen toch ook gewoon de namen staan van de restaurants die je ook in de Lekker ziet. Dus ook hier een maximale score voor Oud Sluijs, op de voet gevolgd door Librije, Beluga, Interscales en De Leest. Veel oude wijn in een nieuwe zak, derhalve. Wat mij wel opviel was dat de prijs voor meest talentvolle chef ging naar Luc Kusters van
Bolenius. De jury gaf hem als typering "...een jong en eigenwijs talent die voor zijn Nieuw-Amsterdamse keuken". Dat spreekt toch wel aan, dus ik heb Bolenius op de lijst van aan te doene bestemmingen gezet, waarbij ook de prijs van het menu zeker aanspreekt, 55 Euro is in vergelijking tot de sterrenrestaurants een schijntje. Eens kijken wanneer we hier een gaatje voor in de agenda kunnen gaan vinden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten